Instagram

Facebook Keşfet Özelliği

Facebook Keşfet Özelliği hakkında aklınıza takılan sorunların çözümü bugünkü yazımıza aktarmış bulunmaktayız.  


  Popüler sosyal medya devi olan Facebook gün geçmiyor ki yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. Instagram'da kullanıcıların paylaşmış olduğu video ve fotoğrafları daha çok kitleye ulaştıran keşfet özelliği yapılan yeni güncelleme ile sosyal medya devi Facebook'a da eklenmiş bulunmaktadır. Instagram keşfet özelliğine benzeriyle yapılan güncelleme ile Facebook da keşfet özelliği sayesinde hoşunuza giden gönderileri daha çok görebilirsiniz.

Facebook'a Roket İkonlu Keşfet Özelliği Eklendi

Keşfet Özelliği Nasıl Kullanılır ?

 Daha çok Instagram uygulamasında kullanılan keşfet özelliği sayesinde beğenmiş olduğunuz veya takip etmiş olduğunuz kişilere göre ve ilgi alanlarınıza göre birçok paylaşımlar size sunulmaktaydı. Instagram Keşfet özelliğinin yoğun bir şekilde kullanılmasıyla beraber yakın zamanda aynı özellik bundan sonra Facebook'ta da olacak. 

Facebook keşfet akışı kayboldu veya Facebook keşfet özelliği kayboldu sorunu ile karşılaşan kullanıcıların yapılan yeni güncellemede kullanıcılar uygulama da ana sayfayı iki bölümden oluşacak şekilde, Ana Sayfa ve Keşfet kısımlarını içererek kullanabilecektir. Ana Sayfa ve Keşfet kısımlarına ulaşmak için ekranızı sağa veya sola kaydırarak işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. 

Keşfet Özelliği Sayesinde Sayfalarınız Daha Fazla İnsana Ulaşacak.

Keşfet özelliğinde ekranın sol kısmında yer alan Ana Sayfa bölümünde arkadaş olarak eklemiş olduğunuz kişileri ve beğenmiş olduğunuz sayfaların paylaşımları bulunacaktır. Ekranınızın sağ kısmında ise beğenebileceğiniz ya da ilginizi çekebilecek sayfa ve kişilerin paylaşımları yer alıcaktır. Keşfet özelliği sayesinde firmaların veya markaların sayfalarında paylaşmış olduğu gönderiler daha fazla insana ulaşması sağlanacak.

Şu anda mobil sürümlerde test aşamasında olan Facebook Keşfet özelliği, arkadaşlar sekmesiyle yer değiştirmiş durumdadır. Güncelleme ile kullanıcılar keşfet sekmesine artık Haber Kaynağı ikonunun yanındaki bulunan yeni roket ikonu üzerinden ulaşabileceklerdir.


Facebook Keşfet Özelliğinin Çalışma Mantığı 

Instagram uygulamasında bulunan keşfet özelliğinin sistemiyle kullanılan Facebook Keşfet özelliği, kullanıcıların ilgi alanlarına göre paylaşımlarını gösterdiği bir algoritmaya sahiptir. Böylelikle Facebook kullanıcıların arkadaş olamadığı fenomenleri veya sayfaların paylaşımlarını öne çıkararak, yüksek etkileşime sahip gönderilerini bu yeni tüm Facebook'tan gönderiler Keşfet sekmesi üzerinden kullanıcıların görebilmelerine keşfet akışı indir ile olanak sağlamaktadır. Keşfet özelliği sayesinde kullanıcılar hem güncel paylaşımları, hem de izlenmesi veya beğenisi yüksek olan içerikleri takip etme imkanına ulaşabilmektedirler.Bu özelliği kapatmak isteyen kullanıcılar için henüz Facebook keşfet özelliği kapatma özelliği mevcut değildir.

Facebook Keşfet Özelliği test aşamasında olduğu için belirli kullanıcılarda aktif edildiğini de belirtmekte fayda var. Facebook henüz güncellemeyle ile ilgili yeni açıklama yapmadığı için özelliğin de ne zaman tüm kullanıcıların kullanımına sunulacağı da bilinmiyor.

Diğer Yazılarımız