Instagram

Instagram Bana Soru Sor Özelliği Nedir ve Nasıl Yapılır?

"Instagram Bana Soru Sor Özelliği Nedir Ve Nasıl Yapılır?" ve son zamanlarda yaptığı yeni güncellemelerle gündemden düşmemektedir.


  Son olarak Instagram IGTV özelliği kullanıcılarına sunan uygulama çok konuşulacak yeni bir özelliğini daha dünden itibaren uygulamaya eklemiştir. Sosyal medya platformu Instagram, daha önce yapmış olduğu Instagram Anket Özelliği 'ne benzer bir özellik ile ‘Bana soru sor‘ özelliğini kullanıcıların hikayeler üzerinden birbirlerine soru sormalarına olanak sağlamaktadır.

Peki Instagram‘da soru sorma nasıl kullanılır? Hikayelerde bana soru sor özelliği nasıl yapılmalıdır? Instagram soru sorma yöntemleri nelerdir? Instagram’da soru sorarken isim gözükür mü?

İşte Instagram Hikayeler alanında sunulan bana soru sor özelliğinin detayları...

Instagram'da Bana Soru Sor Özelliği Nedir?

Bana Soru Özelliği Hikayede Soru Nasıl Sorulur ?

  Instagram stories (hikayeler) alanında kullanıma sunulan bu özellik, kullanıcıların kendi takipçi kitlelerine sorular yöneltmesine olanak sağlayan yeni bir özelliktir. Daha önce anket özelliğinini de stories (hikayeler) alanına ekleyen uygulama "bana soru sor" çıkarmasını da buraya eklemiştir. Bunun için kullanıcıların yapması gereken tek işlem hikayeler alanında bulunan çıkartmalar butonuna tıklamak olucaktır. 

Instagram Hikayede Soru Nasıl Sorulur?

Instagram stories'de (hikayelerde) bana soru sor ekranı bu şekildedir!

NOT: Bana soru sor özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken en önemli detaylardan birisi de Instagram uygulamasını İOS ve Android işletim sistemi cihazlarına son sürümünü yüklemek olucaktır.

Bana soru sor özelliğini kullanmak için yapılması gereken adımlar ;

Sorunuzu yazıp, görüntü ayarlarınızı ayarladıktan sonra hikayenizi paylaşabilirsiniz.


* Bu aşamadan sonra takipçileriniz size soru sorabilir, sorulan soruları Instagram’ın mesajlaşma alanı olan Direct Message (DM) üzerinden yanıtlayabilirsiniz.

Bana Soru Sor Cevaplarına Nasıl Bakılır?

Instagram bana soru sor cevapların ekranı bu şekildedir.

  Hikayeler üzerinden sorduğunuz sorunun cevaplarına bakabilmek için soru sorduğunuz hikaye açıkken ekranı yukarı kaydırınız. Burada diğer tüm hikayelerde olduğu gibi hikayenizi görüntüleyenler gözükecektir.

Ayrıca “Yanıtlar” sekmesi altından sorduğunuz soruya verilen yanıtlar da yer alacaktır. Yanıtı Paylaş seçeneği ile gelen yanıtı paylaşabilirsiniz. Yanıtlar paylaşılırken yanıtlayan kişinin ismi ekranda gözükmeyecektir.

Instagram hikayelerde paylaştığınız soruya verilen cevapları listelediğiniz ekrandan silebilir, sorulan soruya mesaj ile cevap verebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için verilen cevaba basılı tutup Yanıtla Paylaş, Sil ve İptal ile hikaye ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Instagram Bana Soru Sor Özelliği Nedir ve Nasıl Yapılır? konusu ele aldığımız makalemizin sonuna geldik. Karşılaştığınız sorunları yorumlar alanından belirtebilirsiniz. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere :)

Diğer Yazılarımız