Instagram

Instagram'da Canlı Yayın Özelliği Nasıl Yapılır?

Dünya çapında en çok kullanılan Facebook ve Twitter' ın ardından sosyal medya platformu olarak instagram çok sık kullanılmaya başlanıldı. Sosyal medyaların gelişmesiyle Instagram' da kullanıcıları için her an bir yenilik yapmaktadır. Facebook' un getirdiği canlı yayın özelliğinden ilham alarak son yapmış olduğu yenilikle kaybolan video ve fotoğraflardan sonra canlı yayın özelliği ile kullanıcılarını oldukça mutlu etmektedir.



Popüler video ve fotoğraf paylaşma platformu olan Instagram' ın tek eksiği canlı yayın özelliği idi. Henüz dünya genelinde aktif edilmeyen güncellemesi ile gelecek olan canlı yayın özelliği, kullanıcıların dört gözle beklediğini biliyoruz. Canlı yayın özelliğinin geleceğinin duyulduğu ilk günden beri tüm kullanıcıların merakla beklediği bir uygulamanın güncellemesi henüz yok. Ama biz şimdiden sizlere, Instagram' ın canlı yayın özelliğiniz açıklamak istiyoruz.

Canlı yayın özelliğini kullanmadan önce Instagramda Canlı Yayın Yapamıyorum ? sorunu yaşayan okurlarımıza bu link ile sorunlarını ortadan kaldırmak için makalemizi okumalarını tavsiye ederiz.

Instagram' da Canlı Yayın Özelliği

Instagram' ın canlı yayın özelliği Instagram Hikayelere (Instagram Stories) baplı olarak çalışıyor. Instagram Stories (Hikayeler) bildiğiniz gibi belirli bir süre sonra kaybolan fotoğraflar ve videolar paylaşmanıza olanak sağlıyor. Yeni güncelleme ile Instagram hikayeler üzerinden canlı yayın yapma özelliğini kullanabilirsiniz. İlk baktığınız zaman Periscope gibi görünse de, Instagram canlı yayın süresinin 1 saat yayında kalma olarak belirlenmiş. Kısa bir açıklamadan sonra Instagram' da takipçilerinize nasıl canlı yayın yapacağınıza geçmek istiyoruz.

  • Instagram' ın son sürümünü güncellediğiniz zaman ara yüzünün değiştiğini göreceksiniz. Canlı yayına başlamak için sol üstte bulunan "kamera" simgesine dokunarak veya sağa kaydırarak açabilirsiniz.

  • Takip ettiğiniz kişilerin canlı yayın yapıp yapmadıklarını anlamak için, hikaye paylaşma arkadaşlarınızı gördüğünüz tepedeki kullanıcı adlarının altında LIVE ibaresi göreceksiniz. Bu canlı yayın başlattığı anlamına gelmektedir. Dilerseniz "keşfet" kısmına gidebilir, üstte yer alan hikayeler bölümünden popüler canlı yayınları da izleyebilirsiniz.

Her ne kadar diğer sosyal medya platformlarının canlı yayın özelliğine benzese de Instagram kullanıcı kitlesi geniş ve kullanıcıların her geçen gün artması ile, yapmış olduğu bu yeni yenilikle çok fazla kullanılacağı aşikar. Bunu Hikayeler (Instagram Stories) güncellemesi yapıldıktan sonra Snapchat' ten alındığı çok konuşulmuştu ve tutmayacağı dile getirilmişti. Fakat çok fazla kullanan olduğunu gördükten sonra Canlı Yayın özelliğinin de çok fazla kişi tarafında sıklıkla kullanılacağı aşikar.

Diğer Yazılarımız