Instagram

Instagram'da Son Görülme Özelliği

 2010 yılında, Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından ortaya çıkarılan sosyal medya platformu Instagram kısa sürede hızla büyüyerek 2012 yılında Facebook’un dikkatini çekmiş ve Facebook tarafından satın alınmıştır. Çok kısa sürede bu yükselişi gösteren platform elbette ki hem firmalar için önemli bir reklam platformu hem de şahıslar için popüler hale gelmelerini sağlayacak önemli bir mecra haline gelmiştir.


Facebook, Twitter, v.b gibi sosyal medya platformlarından nazaran farklı olarak yazılı şekilde değil de fotoğraf ve video gibi görseller üzerinden paylaşım yapılması uygulamanın bu kadar tutulmasının en önemli sebebidir. Tabi ki Facebook ve Twitter’da da görsel paylaşımı yapılabilmektedir lakin Instagram tamamen bu görseller üzerine kurulmuş bir platformdur. Ve bu nedenle fotoğraflarla yaşadığı anları, beğenilerini, ya da dikkat çekmek istedikleri konuları daha rahat anlatabilen insanlar Instagram'da paylaşım yapmaya, paylaşımları takip etmeye oldukça vakit ayırmaktadır. Sadece kişiler bazında değil firmalar da reklamlarını birkaç görsel üzerinden çok daha rahat tanıtımını yaparak satış imkanı yapabilmektedir. 

Yapılan bütün paylaşımların beraberiyle Instagram'da sürekli olarak yeni güncellemeler yapılmaktadır. Uygulamada yapılan güncelleme ile kullanıcılarına tıpkı Whatsapp uygulamasında bulunan son görülme özelliği eklenmiş bulunmaktadır.

                                                                                   Instagram'da Son Görülme Özelliği

Uygulamaya eklenen bu özellik sayesinde Instagram Direct (DM) yani Instagram Mesajlar sayfasından görülecektir. Son görülmesini merak etiğiniz kullanıcının Instagram’da çevrimiçi ise yani online ise yanında “Şu an çevrimiçi” yazacaktır, eğer kişi Instagram’da aktif değilse “8 d önce aktifti” şeklinde en son kaç dakika – saat önce aktif olduğunu yazacaktır.

Instagram'da Kullanıcıların Son Görülmesine Nerden Bakılır?

Henüz test aşamasında bulunan Instagram'da Son Görülme Özelliğisadece Instagram Direct’te bulunmaktadır. Son görülme özelliği kullanıcıların profillerinde kullanıcının online olup olmadığı veya son görülmesi profillerinden henüz yazmamaktadır.

Seçmiş olduğunuz kullanıcının çevrimiçi, çevrimdışı veya son görülmesini görmek için Instagram Direct’te o kişiyle bir etkileşiminiz bulunması gerekmektedir. Hiç mesaj alıp göndermediğiniz kişiler de Instagram Direct listesinde yer almayacağı için son görülme bilgisi de gözükmeyecektir.

Instagram son görülme ekran görünümü.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagramın yeni güncellemesi olan son görülme özelliği daha önce Facebook, WhatsApp ve Messenger gibi uygulamalarda, buna benzer özellikleri çok uzun bir zamandır kullanmaktadır. WhatsApp üzerinde son görülme, Facebook Messenger’da ise aktif gibi isimlerle anılan özellik, her iki uygulamada da istendiği gibi kapatılıp açılabiliyordu. Instagram tarafından da benzer bir uygulamaya giden Facebook, kullanıcıların istedikleri gibi son görülme verilerini kapatmalarına izin vermektedir.

Instagram'da “Şu an Aktif”, “Bugün aktifti”, “3 saat önce aktifti”,”Dün aktifti” gibi zaman aralıklarını kullanarak verileri paylaşan Instagram’ın bu özelliğini kapatmak için izlemeniz gereken yol ise oldukça basit:  

                                                

NOT: Bu özelliği kullanamayan kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli etkenlerinden biriside son güncellemeyi almamış olmalarından kaynaklanmaktadır. Android ve IOS tabanlı cep telefonlarından Instagram'ın güncellemelerini kontrol edip ve uygulamanın güncel olduğundan emin olarak özelliği kullanabilmektedirler.

Diğer Yazılarımız