Instagram

Instagram Güvenlik Kodu Gelmiyor Sorunu [Çözüm – 2019]

Hesabınıza ait olan fotoğraf ve video paylaşımlarında güvenlik için yapılması gereken bazı işlemler vardır. Güvenliğin sağlanması sayesinde hesap hırsızlığına ve reklam dolandırıcılığına son verilmiş olur. Peki bunun için yapılması ve bilinmesi gereken önemli şeyler nelerdir?


İnstagram Güvenlik Kodu Gelmiyor

İnstagram hesabınızı oluştururken kayıt olmanız için gerekli olan kayıt başvuru ekranı karşınız çıkar. Burada iki türlü kayıt olma seçeneği vardır. Telefon numarası ya da kullandığınız farklı bir e posta adresi. Bu özellikler hesabınıza giriş yapamadığınızda size onay kodu gönderilecek alanlardır.

Güvenlik Kodunu Almak İçin E Posta Kayıtları

Hesabınızı oluştururken olası durumlara karşı geri kurtarmak için güvenlik kodu gerekiyor. Kullanıcılar hesaplarına ait olan bu kodu telefon numaraları ya da kullandığı farklı bir e posta adresine yönlendirilmeli. Fakat bunlara rağmen instagram güvenlik kodu gelmiyor diyorsanız, yapmanız gereken şey şifremi unuttum sekmesi ya da bu ben değilim sekmesinden gerekli şikayet formunu doldurarak göndermeniz gerekir. Hesap incelemesi yapıldıktan sonra tekrardan güvenlik kodu için istek gönderebilirsiniz. Detaylı bir araştırma ve anlatımlarımızı dikkatlice okumanız sonrası başarıya ulaşacaksınızdır.

Güvenlik Kodunu Telefon Numarama Nasıl Gönderebilirim?

İnstagram güvenlik kodu gelmiyor fakat hesabınıza giriş yapabiliyorsanız, yapmanız gereken şey hesap ayarlarına girerek e posta adresini ve telefon numaranızı yeniden güncellemeniz gerekir. Bu işlemin ardından tekrardan hesabınıza girerek güvenlik için istek gönderebilirsiniz. Bunların dışında olan şifreyi değiştirmek içinde güvenlik kodu gönderilir. Peki bu kod nereye gönderilir ve nasıl alınır? İnstagram mobil uygulamasını indirerek bu ayarlara tek tıkla ulaşırsınız. Telefon ve e posta seçeneğinden birini tercih etmek zorunludur. Kod bu uygulamalardan birine gönderilir ya da link olarak gönderilir.

Güvenlik Kodu Hangi Yollar İle Alınabilir?

Telefon ve e postaya gelmeyen güvenlik kodları için yapılması gereken önemli birkaç işlem vardır. Hesabınıza giriş yapınız. Güvenlik ve gizlilik ayarlarından daha önce kayıt ettiğiniz telefon ve e posta adresini değiştiriniz. Ya da yeniden girerek güncelleme yapınız. Bunları yaptıktan sonra hesabınıza girerek tekrardan güvenlik kodu gönderilmesini sağlayınız. Bu defada instagram güvenlik kodu gelmiyor diyorsanız SSS alanından yapılması gerekenleri sırası ile tekrarlayınız.

Güvenlik kodunun kullanıldığı yerler şifre değiştirme ve hesap ismi değiştirme gibi önemli ayarlar için gereklidir. Güvenlik kodunun otomatik olarak gönderildiği linkler vardır. Bunlardan birine giriş yaparak linkin gönderileceği e posta ya da telefon adresini vermeniz yeterlidir. Mobil uygulama ve resmi site üzerinden yapacağınız her işlem ücretsiz olup, her kullanıcıya gönderilen farklı farklı güvenlik kodları mevcuttur.

GÜNCEL YAZI - 2019

  Instagram kullanıcıları bazı sebeplerden dolayı şifresini değiştirmek istemekte ya da unutabilmektedir. Bu durumda yapacağı işlem şifre sıfırlamadır. Şifre sıfırlama işlemini gerçekleştirebilmek için kayıtlı e-posta adresi ya da cep telefon numarası üzerinden bir güvenlik kodu alması gerekir: Bu kodu almadıysanız:

-Instagram uygulamanızı kapatın.
-Telefonunuzun ayarlar kısmına girin ve uygulama çerezlerini silin.
-VPN'e bağlanarak Instagram uygulamanızı açın.
-Yeni bir şifre talep edin.
Bu işlemleri yaparak güvenlik kodunu almış olursunuz.

Instagram kullanıcılarının sık yaşadığı bir diğer sorun da hesabın doğrulamaya düşmesidir. Bu durumda kullanıcı güvenlik kodu alarak hesabını doğrulamalıdır. Hesabınız doğrulamaya düştüğü halde 6 haneli olan güvenlik kodunu almadıysanız:

-Instagram'ı uygulamadan ya da siteden kapatın.
-İşlemi gerçekleştirdiğiniz cihazın uygulama çerezlerini temizleyin.
-VPN bağlantısını açarak Instagram hesabınıza giriş yapmayı deneyin ve yeni bir doğrulama kodu isteyin. Bu sayede kod size ulaşmış olacaktır.

Diğer Yazılarımız