Instagram

Instagram Hacklendi mi?

Instagramda meydana gelen ve apilerinde bulunan bir açık sayesinde Instagram Hacklendi. Hackerların vermiş olduğu bilgiye göre tam olarak 6 Milyondan fazla Instagram hesabının bilgilerinin ele geçirildiği öğrenildi.


Instagram Hacklendi


Gündeme yankı gibi yerleşen bu haber bir çok instagram kullanıcısını hayretler içerisine düşürdü. Bu kadar güvenilir bir platformda insanların özel bilgileri nasıl ele geçirildi ?

Instagram gerçekten hacklendi mi? Instagram hesabım çalındı mı? gibi bir çok sorular akla geliyor malesef. Yaşanan olayın ardından riske giren instagram kullanıcılarının hesapları herkesi tedirgin bir şekilde bıraktı. Son gelen haberlere göre hesabı çalınan ve alamayan kullanıcıların instagram takipçi satın al işlemi yaparak yeni hesap açtıkları öğrenildi.

Bir hacker grubunun, Instagram'ın apisi maksadıyla girdikleri sistemde, tam olarak 6 milyon kişinin özel bilgilerine kolay bir şekilde erişti.

Hackerlar bunu yapmakla kalmayıp kendi internet sitelerinde sadece 10 dolar karşılığında insanların bilgilerini satışa çıkardıklarını belirtti.

Acun Ilıcalı, Aleyna Tilki, Selena Gomez gibi bir çok sanatçının ve bireysel instagram kullanıcıların bilgileri bu web sitesinde yer alıyor.

Hackerların yapmış oldukları sitenin giriş kısmı yukarıdaki gibidir.

Değerli okurlarımız için hackerlarının sisteminin içerisini ekran görüntüsü şeklinde aşağıda paylaşıyoruz. Olayın ne kadar ciddi olduğunu anlayacağınıza eminim..

Görmüş olduğunuz gibi sistemde bulunan kullanıcıların bilgilerini sadece 10 dolar karşılığında sahip olabiliyorsunuz. Bu açıkcası oldukça ciddi bir olay!
Müşterilerimizden gelen bilgiler ile gerçek bir ünlü müşterimizin numarasını karşılaştırdığımızda durumun ne kadar gerçek ve ciddi olduğunu bizzat gördük. Instagram bu açığı sebebiyle ciddi bir darbe almış ve kullanıcılarına darbe vurmuş durumdadır.

GÜNCELLEME

Son gelen bilgilere göre ''Sosyal Medya Uzmanları Uyardı!''

Aşağıdaki açıklamadan anladığımız kadarıyla hackerlar 6 milyon Instagram kullanıcısıyla kalmayıp Instagramdaki tüm datayı çekmişler.

"We have the FULL Instagram database (200M+ USERS) We have the FULL Instagram database (200M+ USERS) "

Instagram Hesabımı Nasıl Koruma Altına Alabilirim ?

İlk olarak hızlı bir şekilde hesabınızı çift doğrulama altına alınız. Bu ne demek oluyor ?

Siz arkadaşınıza, eşinize, dostunuza hesabınızın şifresini verseniz bile sizin telefonunuza gelen sms doğrulama kodunu bilmeden erişemezler.

Bu çift doğrulamayı hesabınızın ayarlar kısmından yapabilirsiniz. Yapamadığınız bir durum olması halinde yorum olarak belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

2. Adım

Hızlı davranarak mail adresinizi hiç bir yerde paylaşmadığınız temiz bir gmail hesabıyla onaylayın. Düşünceme göre en güvenilir mail sistemi gmail'dir. Outlook gibi sistemlerin kolayca kırılabildiğini düşünüyorum.

Yaşanan olayların ardından ilk gelen haberlere göre Selena  Gomez'in eski sevgilisi olan Bieber'ın 3 adet birleştirilmiş şekilde çıplak resimlerini instagramda da, Toplamda 125 milyonu aşkın takipçisi olan şarkıcının onayı olmadan Instagram hesabından paylaşıldığı öğrenildi. Olay büyük bir şokla karşılandı. 

Sisteme giren müşterilerimizden bazılarının sorguladığı hesapları siz merak eden okurlarımız için aşağıya yazalım.

Username: acunilicali
Has Email: True
Has Phone: True

Username: tarkan
Has Email: True
Has Phone: False
Boşuna mega star değil akıllı adam


Username: emilia_clarke
Has Email: True
Has Phone: True


Username: cmylmz
Has Email: True
Has Phone: True


Username: amandacerny
Has Email: True
Has Phone: False

Hesabınızın hackerler tarafından ele geçirilip geçirilmediğine bakmamızı isterseniz yorum olarak kullanıcı adınızı yazabilirsiniz


Yaşanan mağduriyetin ardından sosyal medyada bir çok alay konusu meydana geldi

Trump'ın numarasını alıp aradım telefona melania baktı kocam evde yok dedi kapattı olan 10$'a oldu
Aleyna Tilkiyi aradım. O sen olsan bari dedim kapadım. Aleyna Şok :)


DEVAMI GELECEK.

Diğer Yazılarımız