Instagram

Instagram Hashtag Sorunu 2018 - (GÜNCELLENDİ)

Instagram kullanıcıların özellikle fotoğraf paylaşımı yapmadan önce dikkat etmesi gereken detaylardan biriside paylaşımlarına hashtag etiketi özelliğini kullanmalarıdır. Hashtag etiketini kullanan bir çok kullanıcının sorun yaşadığı görülmektedir. 


İnstagram Hashtag Sorunu

Instagram kullanıcılarının son günlerde bize gelen şikayetler arasında instagram hashtag sorunu ciddi bir oranda görülüyor. Çoğu internet sitesi konu ile alakasız cevaplar ve açıklamalar yaparak okuyucuların zamanlarını kaybettirmekte.
Sizler için detaylı bir araştırma yaparak instagram hashtag sorunu'nu çözdük. Makaleminizin içerisinde problemle bir daha karşılaşmamanız adına detaylı ipuçları verdim.
Instagram uygulaması içerisinde en çok kullanılan özelliklerden birisi sanırım Hashtag özelliğidir. O kadar yaygın ve aktif olarak kullanılıyor ki, instagram uygulamasını kullanmayan biri dahi ne amaca hitap ettiğini bilir.

Kullanıcılar tarafından fotoğraf etiketleme özelliği o kadar yaygınlaşmış durumdadır ki bu fotoğrafların etiketlenmesi ile birlikte arama motorları içerisinde bu fotoğraflara ulaşmak mümkün hale geliyor. Bu özellik de kullanıcıların birçok kitleye hitap etmesi anlamına geliyor.

Bu özelliği kullanan kullanıcıların dikkat etmeleri gereken en önemli özellik aşırı derecede yapılan etiketleme yani hashtag özelliği sayesinde hesapların askıya alınması sorunudur. Hesapların askıya alınması durumunda kullanıcılar instagram hesaplarına giriş yapamıyorlar. Hesaplarının yeniden aktif hale gelmesi için ise bazı doğrulama metotlarından yararlanmaları gerekiyor.

Instagram Hashtag Sorunu Çözümü

Fotoğraf Etiketleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fotoğraf etiketleme yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik kullanıcıların fotoğraflara en fazla 5 adet etiketleme yapmasıdır. Bu sayısının üzerinde etiketleme yapılması durumunda instagram uygulaması bu işlemin kötüye kullanım olarak değerlendiriyor ve hesapların askıya alınmasını sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli özelliklerden birisi de bazı etiketlemenin instagramın belirlemiş olduğu kuralları ihlal etmesi durumudur.

İnstagram bu durumda da hesapları askıya alıyor ya da kullanıcılara belli bir süre etiketleyememe yasağı veriyor. Bu nedenle kullanıcıların genel kurallara uygun olarak hareket etmesi instagram fotoğraf etiketleme özellikleri açısından oldukça önemlidir. Ancak kullanıcılar tüm kuralları yerine getirmiş olsa da bütün bunların haricinde yine de etiketleme konusunda sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu sorun instagramdan kaynaklanan bir sorun olarak dikkat çekiyor. Kullanıcıların bu aşamada yapmaları gereken en önemli konu etiketleme sorununun kendilerinden kaynaklanmadığından emin olmalarıdır.

İnstagram Hashtag Sorununun Detaylı Çözümü

Hashtag sorunu instagramdan kaynaklanan bir sorun ise kullanıcıların bu sorunu çözmesi için yapmaları gereken ilk iş yükledikleri paylaşımları silerek yeniden yüklemeleridir. Çoğu kez etiketleme sorunu bu yöntem ile birlikte son buluyor. Paylaşımın yeniden yüklenmesi ile birlikte kullanıcılar paylaşımlarını 5 adet etiketleme sınırında kalmaları şartı ile etiketleyebiliyorlar. Kullanıcılar özellikle instagram hashtag sorunu konulu araştırmalar yaparak bu konudaki sorunları çözmeyi deniyorlar.

Etiketlemenin Faydaları Nelerdir?

Kullanıcılar instagram hesapları üzerinden herhangi bir fotoğraf paylaşımında bulunmaları durumunda kendi profillerinde olmayan kişi ya da firmalara da görünebiliyorlar. Etiketlemenin en önemli faydası hesap dışında kalan kişi ya da kurumlara görünerek popülerliğin artmasıdır. Bu nedenle birçok instagram kullanıcısı instagram platformu üzerinde daha popüler olmak için etiketleme yöntemlerini deniyorlar. Etiketleme kurallara uygun olarak yapıldığında oldukça faydalı bir yöntem olarak dikkat çekiyor.
Etiketlemeden alacağınız verimi arttırmanın bir yoluda instagram takipçi satın al işlemi yapmaktır. Bu işlem sonrası kitleniz artacağı için veriminizdede artış meydana gelecektir.

GÜNCEL - 2019

Hashtag Ekleme Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram, çok sık paylaşım yapan ve paylaşımlarına birçok hashtag etiketleyen kullanıcılarına hashtag engeli getirebilmektedir. Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız:
-Çok sayıda hashtag eklemiş olduğunuz son 3 paylaşımınızı silin.
-Mobil uygulamanız üzerinden Instagram hesabınızdan çıkış yapın.
-2 saat boyunca hesabınıza hiçbir şekilde girmeyin ve 2 saat sonrasında hesabınıza girerek hashtag kullanmadan bir adet paylaşım yapın.
-Sonrasında minimum 24 saat kadar hiçbir paylaşım yapmayın.
Bu işlemler sonucunda engeliniz ortadan kalkmış olacaktır.

Hashtag Ekleme Sorununu Bir Daha Yaşamamak İçin Ne Yapmalıyım?

Hashtag ekleme sorunuyla bir daha karşılaşmamak için yapmanız gerekenler:
-24 saat içerisinde yapacağınız paylaşım sayısı 6'yı geçmesin.
-Paylaşımlarınıza 5'ten fazla hashtag eklemeyin.
-Kendi paylaşımlarınıza ya da diğer kullanıcıların paylaşımlarına yorum yaparken hashtag kullanmayın.
Bu kurallara uyarsanız herhangi bir hashtag sorunu yaşamazsınız.

Diğer Yazılarımız