Instagram

Instagram Hesabım Çalındı

İnstagram hesabı girişlerini güvenlik altına almak artık birçok hesap hırsızlığının da önüne geçilmesinde etkili olmuştur. İnstagram takipçi satın al özelliği ile hesabınızın fazla takipçiye ve beğeniye sahip olması dış etkenleri aktif hale getirebilir. 


Ve bu durum bir süre sonra hesabınızın çalınması ve başka bir isim ile kullanılmasına sebep olacak durumları vardır. İnstagram hesabım çalındı ne yapmam gerekiyor diye soranlar için aşağıdaki işlemler sırası ile uygulandığında sorunlar ortadan kalkacak ve daha güvenli bir hesap sahibi olabilirsiniz.

Yazımıza başlamadan önce İnstagram Silinen Hesabı Geri Alma hakkında yazmış olduğumuz yazıya burdan göz atarak kapanan Instagram hesabınız varsa bu makalemiz sayesinde geri alabilirsiniz.

Hesap Hırsızlığına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Hesabınızın internet ortamında kalma süresi önemli bir unsurdur. Sürekli aktif halde bulunması ve farklı sayfaları profiliniz ile gezinti yapmanız bazen riskli olabilir. Bu riskler nelerdir? Kötü kişiler tarafından hesabınız çalınarak farklı amaçlar için kullanılabilir, reklam ve dolandırıcılık için hesap takip ve paylaşım alanınız değiştirilebilir. İşte bu gibi tehdit içeren unsurların önüne geçmek için alınması gereken önlemler vardır. İnstagram hesabım çalındı ya da hesabıma giriş yapamıyorum diyorsanız kayıt olduğunuz Hotmail ve Gmail gibi hesaplarınıza şifre gönderilmesi için bildirim sağlayınız.

Profil ve Güvenlik Ayarları Nasıl Olmalıdır?

Dış faktörlerden etkilenmemek için öncelikle hesabınızın ayarlar sekmesinden reklam dağıtımı ve paylaşımı olan bölümünü kapatarak başlayabilirsiniz. Ürün tanıtımları ve reklamlarının altında zararlı dosyalar bulunabilir. Paylaşılan sayfa ya da linke tıkladığınızda bu hesabınızı kaybetmenize neden olabilir. Bunun için ürün ve reklam ayarlarını kapatınız. İnstagram, fotoğraf ve video paylaşım alanı olmasından kaynaklı olarak kişisel paylaşım yeridir. Bu yüzden profil ayarları sadece takipçilere açmak ve bu kişileri kendinizin belirleyeceği bir ayar yapmayı unutmayın.

Hesabıma Giriş Yapamıyorum Ne Yapmalıyım?

İnstagram hesabım çalındı ve artık giriş yapamıyorum diyorsanız, kayıt olduğunuz sosyal hesap ya da e posta adresine şifrenin yeniden gönderilmesini sağlayınız. Şifremi unuttum seçeneği ile telefonunuza gelecek olan onay kodunun ardından yeni şifrenizi girerek hesabınızı kurtarabilirsiniz. Fakat buna rağmen şifre değişmiyor ve onay kodu gelmiyor ise İnstagram destek ve güvenliği için yöneticiler ile iletişime geçiniz. Hesabın size ait olduğuna dair bir ekran görüntüsü ve yaşadığınız sorunu gönderdiğinizde çözüm bulunacaktır.

Sorun Kaç Gün İçerisinde Sonuçlanır?

Hesap güvenliğinizin tehlikede olduğunu ve bir başkası tarafından kullanıldığını düşünüyorsanız yapmanız gereken desteğe mesaj atmanızdır. Hesabınıza giriş yapamadığınız da önünüze birçok seçenek gelir. Bu seçenekler arasından içinde bulunduğunuz durumu en iyi anlatan şıkkı seçerek gerekli ekran görüntü alımları ile birlikte gönderiniz. En kısa sürede dönüş sağlanacaktır.

Diğer Yazılarımız