Instagram

Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır? – [2019 | Güncel]

Hayatınızın bir çoğunu sosyal mecralarda geçiriyorsunuz.


Peki ne kadarı bunu biliyor musunuz?  Çoğunuz çekildiği fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında tutuyor. Peki bunları kaybetmemek için ne yapmalısınız? Yapılması gereken şey yedeklemek. Peki Facebook ve Instagram hesap yedeklemeleri hakkında ne biliyorsunuz? Sizler için sosyal medya hesapları yedekleme işlemlerini adımlarla anlatıyoruz. Bizimle yürümeye hazır mısınız.

Sosyal medya hesaplarının yedeklerini alma

Hepinizin anılarınızı, fotoğraflarınızı, videolarınızı, yedeklemek istediğiniz her şeyi içerisine atabildiği diskleri vardı. Daha sonrasında online depolama sistemleri ortaya çıktı; Google doc, Dropbox... Yine de ülkemizde bu depolama sistemi yaygın olarak kullanılmamaktadır. Sosyal medyaların özellikleri arttıkça bir çoğunuz fotoğraf, video gibi anılarını sosyal medya hesaplarında saklıyorsunuz. Bu nedenle de sosyal medya hesaplarının korunması daha fazla önem kazandı.

Bazen sizler bile anılarınızı unutabiliyorsunuz ve yedekleme sizlerin bütün anılarınızı hatırlamanız için varolan bir şeydir. Belki de Facebook, Twitter, Instagram ve Google+'da hatırlamadığınız binlerce kelime, fotoğraf ve video paylaşımında bulunmuş olabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarınızdaki tüm verilerinizin kaybolma olasılığı oldukça zayıftır. Ancak sizler de hesaplarınızı yedeklemek, tüm kullanıcı geçmişinizi, hikaye paylaşımlarınızı, video ve fotoğraflarınız ile mesajlarınızı kayıt altına alabilirsiniz.

Her sosyal mecra kendi teknik ve yöntemlerini kullanmaktadır. Ne olursa olsun sakladığınız kişisel verilerinize ücretsiz ulaşabilir ve indirebilirsiniz.

Instagram hesap yedekleme nasıl yapılır?

Instagram yedeklemesi yaparken asıl sormanız gereken soru: "Ne için yedekleme yapacağım?" olmalıdır. Çünkü bu yedekleme yönteminizin en belirleyici sorusu olacaktır. Instagram'dan istediğiniz fotoğraf ya da videoları tek tek indirmek yerine toplu olarak da indirebilmektesiniz.

Instagram gibi çeşitli internet uygulamalarıyla da fotoğraf ve videolarınızı ayrı ayrı ya da toplu indirebilirsiniz. Özellikle bir çok Google Chrome eklentisi bu işlemi sağlar. Önemli olan kullanmak istediğiniz uygulamayı ya da eklentiyi seçerken dikkatli olarak onlar hakkındaki yorumları incelemektir.

İkincil bir web sitesi yardımı ile Instagram fotoğraf yedeklemesi yapabilirsiniz. Bazı web sitesi ya da mobil uygulamaları hesabınızı zip dosyası halinde indirmenize izin verirken aynı zamanda  verilerin Facebook ya da Flickr'a aktarılmasını sağlar.

Tüm bu uygulamalar aynı şekilde çalışmaktadır. Daha basitleştirip her şeyi bir kerede indirebilmeniz için "Verilerinizi indir" düğmesine tıklamanız ve yönlendirildiğiniz şifre girme ekranından giriş yapmanız yeterli olacaktır. Verilerinizi tek tel indirmek isterseniz "Hizmet seç" kısmına ilerleyebilir ya da yalnızca Arşiv oluştur seçeneğini seçebilirsiniz.

Instagram’da her şey nasıl yedeklenir?

Instagram'ın kullanıcılarına sağladığı bu özellik ile tüm verilerinizi yedekleyebiliyorsunuz. Instagramı kullandığınız ilk günden bu güne kadar yapmış olduğunuz tüm paylaşımlar, videolar, fotoğraflar ve hatta mesajlar zip dosyası halinde sistemdeki kayıtlı mailinize gönderilir. Bu toplu yedekleme hizmetinden yararlanabilmeniz için Instagramdaki kayıtlı mailinizin onaylanmış ve mailinize girilebilir olması gerekmektir.

Adım Adım Instagram Yedekleme

Instagram uygulamasını açarak hesabınıza giriş yapın. Profilinize gelin ve sağ üst köşede duran alt alta üç çizgi kısmına dokunun. Açılan ekrandanın en altında bulunan ayarlar kısmına dokunun. Ayarlar kısmına girdikten sonra gizlilik ve güvenlik kısmına dokunarak verileri indir seçeneğine dokunun. Bu ekranın alt kısımlarında yer almaktadır.Sistemdeki kayıtlı mail adresiniz bu ekrana otomatik olarak gelmektedir. İndirme isteği gönder butonuna dokunduktan sonra tekrar şifrenizi girmeniz için şifre girme ekranına yönlendirileceksiniz. Bu alana şifrenizi tekrar girdikten sonra tüm verileriniz mail hesabınıza zip olarak gönderilecektir.

Instagram'ı İngilizce olan kullanıcılar, hesaplarınıza giriş yaptıktan sonra profilinize gelerek yine aynı şekilde sağ üst köşede alt alta duran üç çizgiye dokunun. Açılan ekranın en altında bulunan settings kısmına dokunarak ayarlar kısmına girdikten sonra Privacy and Security yazan kısma dokunun. Buradaki download your data kısmına tıklayınız. Bu ekranın alt kısımlarında yer almaktadır.

Sistemdeki kayıtlı mail adresiniz bu ekrana otomatik olarak gelmektedir. Bu butona tıkladıktan sonra tekrar şifrenizi girmeniz için şifre girme ekranına yönlendirileceksiniz. Ardından istenilen şifrenizi girdikten sonra tüm hesap verileriniz mail adresinize zip dosyası olarak gönderilecektir.

Instagram Dm Yedekleme Nasıl Yapılır?

Instagram direk mesaj yedeklemesi de yukarıdaki anlattığımız yedekleme içerisinde gerçekleşmektedir. Yedeklenen zip dosyasında aklınıza gelebilecek tüm verileriniz yer almaktadır. Yedekleme işleminin gerçekleşmesi 48 saate kadar sürebilmektedir. Bu nedenden dolayı mesaj yedekleme işlemleriniz 1-24 saat arası içerisinde kaybolan fotoğrafları kapsamayabilir.

Instagram Mesajları Kaydetme İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram mesajları siz silmediğiniz ve karşı taraf mesajlarını geri çekmediği sürece kalır. Mesajları kaydetmek için en iyi yöntem ekran görüntüsü almaktır. Mesajlarınızı ekran görüntüsüyle ölümsüzleştirebilir, gönderilen fotoğraf ve videoları da aynı şekilde saklayabilirsiniz.

Instagram Yedekleme Dosyasında Hangi Veriler Vardır?

Instagram yedeklemesi yaptığınızda mailinize gönderilen zip dosyasında tüm verileriniz bulunmaktadır;. Eski ve yeni profil bilgileriniz, biyografi bilgileriniz, başkalarının paylaştığı postlara yorumlarınız, beğenileriniz, mesajlarınız, yüklediğiniz fotoğraflar, yüklediğiniz videolar ve tüm içerikler... Bu verileri bir arada alabileceğiniz gibi tek tek olarak da alabilir istediğiniz yerde saklayabilirsiniz.

Instagram Yedekleme Neden Önemlidir?

Güvenli bir ortam yaratmak için çalışmalara devam edilen internet ne yazıkki hala tam olarak güvenli değildir. İnternet korsanları dev şirketlerin mail hesaplarına, bankaların sistemlerine girebilmektelerdir. Durum böyleyken Facebook, Twitter, Instagram gibi çeşitli sosyal mecralara girmek de onlar için kolay olacaktır. Düzenli yapılan Instagram hesap yenilemesi bu şekilde bir durumla karşılaştığınız zaman verilerinizi kurtarabilmenizi sağlayacaktır ve bu konuda büyük önem taşır.

[Bonus] Instagram hesabınızın ele geçirilmemesini istiyorsanız bu durumları mutlaka göz önünde bulundurun.

- Instagram şifrenizi düzenli olarak en az üç ayda bir değiştirin.

- Hesap bilgilerinizi başkalarıyla hiçbir şekilde paylaşmayın.

- Farklı cihazlarda hesabınızı açık bırakmayın.

- Instagram yedeklemenizi yapın.

- Parti uygulamalarını satın almayın, indirmeyin ve asla şifrenizle giriş yapmayın.

Diğer Yazılarımız