Instagram

Instagram Odak Özelliği (Güncellendi)

Instagram Odak Özelliği ile sosyal medya devi Instagram’ın , odak ismini verdiği portre modu özelliğini geçtiğimiz günlerde yayınladı. Uzun süredir test aşamasında olan bu yeni özelliğin, kullanıcılar tarafından çok beğenileceği tahmin edilmektedir.


Instagram Odak Özelliği Nedir ?

Odak Özelliği Nedir ? Nasıl Kullanılır ?

  Instagram’ın Hikayeler kısmında bulunan Odak özelliğinin ana görevi, kadraja giren yüze odaklanıp yüzü daha belirgin hale getirmesi, arka planı ve geri kalan diğer nesneleri bulanıklaştırmasıdır. Odak özelliği iPhone’larda bulunan portre moduna benzer bir şekilde çalışan bu özellik, kullanıcıların daha belirgin, daha kaliteli ve profesyonel görünümlü fotoğraflar çekebilmesine olanak tanıyor.

Odak özelliğini kullanmadan önce en sevilen özelliklerden birisi olan Instagram’da Ağır Çekim (Stop-Motion) Özelliği (GÜNCELLENDİ) hakkında yazmış olduğumuz yazıya burdan ulaşabilirsiniz.

Telefonunun portre modu özelliği bulunmayan kullanıcılar bile artık bu özellik sayesinde kolaylıkla portre fotoğraflar çekebilecek.
  Instagram'ın kullanıma sunduğu bu yeni özellik, İnstagram Takipçi Satın Al ile hem iOS hem de Android cihazlarda destekleniyor ancak bunun için Instagram'ı en son sürümüne yükseltmeyi unutmamalısınız.

Instagram Odak Özelliği Nasıl Kullanılır ?

1- Instagram’ın Odak özelliğinden yararlanabilmek için öncelikli olarak uygulamanın güncel sürümünün telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir.
2- Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra hikayeler (stories) bölümünde bulunan kamerayı açınız.
3- Kameranızı çalıştırdıktan sonra ekranın alt kısmında bulunan “Odak” seçeneğini seçtikten sonra  (Boomerang ve Superzoom özellikleri arasında yer alıyor) ve üzerine dokununuz.
4- Ardından paylaşıcağınız fotoğrafı çekip paylaşabilirsiniz.



5- Ayrıca Instagram hikayeler kamera modundaki gibi, Odak modu ile çekilen fotoğraflara da çeşitli çıkartmalar, yazılar ve filtreler eklenebiliyor.
6- Instagram Odak özelliği hem selfie hem de arka kamera olarak da çalışmaktadır.
7- Odak özelliği çektiğiniz fotoğrafları, düzenleyebilir , özelleştirebilir ve istediğiniz kişilerle de paylaşabilirsiniz.

Not: Instagram Focus yani odak modu Instagram’ın iOS ve Android platformları için çıkan son güncellemesine eklendi. Instagram’ın yayınladığı son güncellemeyi App Store veya Google Play Store üzerinden yükleyerek siz de odak modunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Instagram Odak Özelliği hakkında yazdığımız makelenin sonuna geldik. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle.

Sevgilerle :)

Diğer Yazılarımız