Instagram

Instagram Şifremi Unuttum ve E-Postamı Bilmiyorum – [2019 – Güncel]

Instagram Şifremi Unuttum ve E-Postamı Bilmiyorum sorunu ile karşılaşıyorsanız çözümü çok basit !


  Instagram platformu üzerinde kullanıcıların çoğu kez karşılaştığı sorunlarından biri de "şifremi unuttum" sorunudur. Kullanıcılar uzun süredir uygulamadan hiç çıkış yapmadan hesaplarını kullandıkları için zamanla şifrelerini unutulabiliyorlar. Sosyal medya uygulamaları gibi Instagram da kullanıcılarına bu sorunu kimlik doğrulama yöntemi ile basitçe çözebilmelerini sağlamakta ve kullanıcılarına yeni şifre aldırmaktadır. Fakat e-postasını bilmeyenler ve şifresini unutanlar için bu sorun biraz karmaşık hale gelmektedir.. Bu yazımızda, karşılaşacağınız bu sorunlarınız çözümlerini bulacaksınız.

Instagram Şifremi Unuttum

Bu sorunun çözümü e-posta adreslerini hatırlayan Instagram kullanıcıları için çok basittir. O halde e-postasını hatırlayan ama şifresini unutan kullanıcılar ne yapmalı? Gelin yapılması gereken adımlara birlikte bakalım:

- Öncelikle bilgisayar ya da telefonunuzdan www.instagram.com adresine girin.

- Giriş yap ekranındaki "şifreni mi unuttun?" butonuna tıklayarak https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ sayfasına gidin.

- Burada karşınıza çıkacak olan butona Instagram hesabınızdaki onaylı olan e-posta adresinizi yazın ve "Giriş Bağlantısı Gönder" butonuna tıklayın.

- Bu işlemi yaptığınızda e-posta adresinize yeni şifre almanız için bir bağlantı gönderilmiş olacaktır. Bu bağlantıya tıklayarak kendinize yeni bir şifre oluşturun.

Bu işlemleri aynı şekilde sistemde kayıtlı olan telefon numaranız üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerini yapmanız gereken; "şifreni mi unuttun?" yazısına tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan butona kayıtlı e-mail adresiniz yerine kayıtlı numaranızı yazmanızdır. Sonrasında telefonunuza gelecek olan şifre yenileme bağlantısı ile şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Şifrenizi, unutmamak için siz dışında  kimsenin bulamayacığı bir yere not etmenizi tavsiye ederiz.

Instagram Şifremi Unuttum ve E-Postamı Bilmiyorum

E-posta adresini bilmeyip Instagram hesabının şifresini unutan kullanıcıların işi biraz daha zor. Çünkü Instagram e-postasını hatırlamayan kullanıcılarının hesaplarını kurtaramadıklarını söylemekte. Peki bu ya mümkünse? Size sunacağımız 2 yöntem ile belki de hesabınıza tekrardan ulaşabileceksiniz. Peki bu yöntemler nelerdir? Beraber inceleyelim.

YÖNTEM:1

Türkiye'de ilk olarak bizim tarafımızdan öğrenebileceğiniz bu yöntemin adını "Tahmin" koyduk. Bu tahmin ne dediğinizi duyar gibiyim? Eğer e-posta adresinizi önceden hatırlarken sonradan unuttuysanız bu yöntem tam size göre. Çünkü bu yöntem sayesinde size benzer e-posta adresleri sunarak eski hesabınızı size çağırıştırmayı amaçlamaktayız. Adresinizin, sunacağımız hesaplardan hangisi olduğunu tahmin etmeye hazır mısınız?

- İlk olarak bilgisayar ya da telefon üzerinden https://www.instagram.com/accounts/password/reset/ adresine gidin.

- Karşınıza gelen "INSTAKİB" yazılı alana hesabınızın kullanıcı adını yazın. Eğer kullanıcı adınızı da hatırlamıyorsanız Instagram hesabınızı takip eden bir kullanıcının sayfasından öncelikle kullanıcı adınızı öğrenin ve sonrasında "INSTAKİB" yazılı olan kısma kullanıcı adınızı yazın.

- Kullanıcı adınızı girdikten sonra "Şifreyi Yenile" butonuna basın.

- Ekranınızın alt kısmında v*******l@gmail.com şekilde bir uyarı çıkacaktır. Yapmanız gereken ekranda gördüğünüz v*******l@gmail.com (Burada yazan e-posta demo bir adrestir. Sizin karşınıza farklı bir e-posta adresi gelecektir.) adresinin yıldızlı yerlerini tahmin ederek, e-posta hesabınızın ne olduğunu hatırlamaktır.

Instagram hesabınızı açarken kullandığınız ve doğrulamasını yaptığınız adresinizi daha sonradan unuttuysanız bu minik ipuçu sayesinde adresinizi tekrardan hatırlayabilirsiniz.

YÖNTEM:2

Facebook hesabınız var ise ve bu hesaptan, Instagram hesabınıza bağlanmışsanız işte bu yöntem tam size göre. Hem Facebook hem de Instagram hesabına sahip kullanıcılar bu iki uygulamayı farketmeden bağlantılı olarak kullanabiliyorlar ve kullanıcılar genelde bu durumun farkında bile olmuyorlar. Bu nedenle bağladığınızı hatırlamasanız bile bu yöntemi denemek size hiçbir şey kaybettirmeyecektir. Peki bu yöntem nasıl çalışmakta?

- İlk olarak telefonunuzdan Facebook hesabınıza giriş yapın.

- Giriş yaptıktan sonra Facebook menü kısmında var olan Instagram butonuna tıklayın.

- Eğer Facebook adresiniz, Instagram hesabınızla bağlantılı ise bu işlem sayesinde direk Instagram hesabınıza giriş yapmış olacaksınız.

- Instagram hesabınız açılınca ayarlar kısmından dilediğiniz güncellemeleri yapabilir, kayıtlı e-postanızı öğrenebilir ve şifre yenileme, sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. Eğer güncel e-posta adresiniz farklı ise değiştirmenizi tavsiye eder şifre yenileme, sıfırlama işlemi yapmanızı öneririz.

Yukarıda bahsettiğimiz yöntemler ile hesabınıza kolayca erişebilir ve Instagram hesabınızı kullanmaya başlayıp paylaşım yapmaya devam edebilirsiniz. Ama bu tarz sorunları yaşamamak adına e-posta adresinizi ve şifrenizi siz dışında hiç kimsenin bulamayacığı bir yere not etmenizi tavsiye ederiz.

Instagram Şifremi Unuttum ve E-Postamı Bilmiyorum hakkında yazmış olduğumuz yazının sonuna geldik. Önceki yazımız olan WhatsApp’ta Telefon Numarası Değiştirme Nasıl Yapılır? | [2019] adlı makalemize burdan ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız