Instagram

Instagram Takipçiler Sürekli Düşüyor Sorunu

Instagram Takipçiler Sürekli Düşüyor Sorunu ile karşılan kullanıcılarımız için bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini yazımıza aktarmış bulunmaktayız.

Düşüş yaşayan ve organik bir şekilde takipçi kazanmak isteyen okurlarımıza Instagram Takipçi Sayısını Arttırmanın Yolları (2018) adlı makalemize göz atmalarını tavsiye ederiz.


Sosyal medya devi Instagram'ın düzenli olarak artan bir kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Bunun nedeni ise Instagram uygulamasının düzenli olarak yeni özellikleri kullanıcılarına sunmasıdır. Yapılan yeni özelliklerin yanı sıra kullanıcıların merak ettiği konuların en başında ise instagram kendi kendine takipçi siliyor sorunu yer almaktadır. Peki bu sorunun sebebi nedir?

Bu sorunun temel nedeni ise İnstagram takipçi sayısı doğru değil veya Instagram uygulamasının düzenli olarak yeni güncelleme yapması ve yapmış olduğu güncellemelerde kullanıcıların güvenliğini bir üst seviyeye çıkarmak amacı ile bot hesapları yani kullanılmayan profilleri silmesiden kaynaklanmaktadır. Takipçileriniz arasında kullanılmayan bot hesaplar var ise yapılan yeni güncelleme ile instagram takipçi sayım yanlış problemi ile takipçi sayınızda bir düşüş yaşanıcaktır. Böylelikle de bot ve kullanılmayan hesaplar Instagram'da azalıcaktır.

Instagram Takipçi Sayısının Düşmesinin Başlıca Nedenleri!

Diğer Nedenler;

Instagram takipçi sayım düşüyor gibi sorunları yaşayan kullanıcıların yapmış olduğu hataların başında sürekli olarak aynı konuda ve bir birine benzer paylaşımlarda bulunmasıdır. Bu durum takipçiler arasında sıkıcı bir durum hal aldığı için instagram takipçilerim birden azaldı veya takipçi kaybetme sorunlarla neden olucaktır.

Sorunlar bu şekilde sıralanabilir:

Art arda paylaşım yapmak: Kullanıcıların yapmış olduğu hataların başında aynı gün içerisinde bir çok kez paylaşım yapmasıdır. İnstagram takipçi azalması 2017 bu durum haliyle de takipçiler tarafından sıkıcı gelen durumlar arasında bulunuyor. Bu sorunu yaşamak istemeyen kullanıcılara günde 2-3 kez paylaşım yapılması önerilmektedir.

Hashtag Kullanmamak : Kullanıcıların bilmesi gereken diğer sorun ise Instagram'da paylaşım yapılır iken fotoğraf veya video paylaşımlarına hashtag kullanımlarını yapmamalarıdır. Paylaşılan fotoğraflara hashtag kullanmak bir çok kişi tarafından görünmekle beraber beğeni ve takipçi kazanmlarına da imkan olmaktadır.

Karşılıklı takip yapmamak: Son olarak Instagram’da beni takip etsinler ama ben onları takip etmek istemiyorum denildiği zaman takipçi kaybına sık bir şekilde uğramak mümkün olucaktır. Bu soruna çözüm olarak sizi takip eden kullanıcıları takip ederseniz sorununuz en aza inicektir.

İnstagram takipçi düşmesi 2018 başlıklı makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Instagram hakkında merak etmiş olduğunuz tüm bilgilere blog sayfamız üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

Diğer Yazılarımız