Instagram

Instagram Ürün Etiketleme Özelliği

Instagram Ürün Etiketleme Özelliği ile son zamanlarda popülerliğini arttıran Instagram uygulaması, yapmış olduğu Instagram Ürün Etiketleme Özelliği ile pazarlama gücünü bir kez daha ön plana çıkarmıştır. Peki İnstagram ürün etiketleme nasıl yapılır?


  Türkiye'de yakın bir zaman içerisinde uygulamaya eklemesi beklenen instagram mağaza özelliği markaların daha çok satış yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Böylelikle bir çok satış firması Instagram'da paylaşmış olduğu ürünlerine satın alma etiketleri ekleyebileceklerdir. Instagram ürün etiketleme özelliği ile paylaşılan ürünü beğenen kullanıcılar gönderinin üzerinde bulunan etikete tıklayarak ödeme sayfasına geçebileceklerdir. Ürün etikleme özelliği şu anlık için sadece Instagram'la anlaşmalı olan firmalar kullanabilecektir.

İnstagram alışveriş özelliği nasıl açılır özelliği araştırıp kullanmak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken en önemli hususlardan birisi de İnstagram alışveriş etiketleri şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İspanya, Avustralya, Kanada, Fransa, İtalya ve Brezilya gibi bir çok ülkede onaylı işletmeler tarafından kullanılabilmektedir. Bu özellik henüz instagram shopping türkiye için mevcut değildir.

Yakın bir zaman içerisinde Türkiye'de uygulamaya eklenecek olan bu özelliği kullanmak isteyen firmaların hesapları Instagram'da alışveriş için onaylanmış olması gerekmektedir.

Instagram Ürün Etikleme Özelliği kullanıma sunulduğunda kullanıcılar hesaplarını aşağıdaki gibi onaylayabileceklerdir;

Ürün etiketleme özelliğini etkinleştirmek için:

  1. İnstagram satış etiketleri özelliğini kullanmak için ilk olarak  ikonuna dokunarak Instagram profilinize gidiniz.
  2. Profilizin sağ üst kısmında bulunan Kullanmaya Başla butonuna dokunuz.
  3. Yukarıda bulunan   ibaresini göremediyseniz  (ayarlar) simgesine dokunun.
  4. Ayarlar kısmında bulunan Alışveriş butonuna dokunun.
  5. Alışveriş butonuna tıkladıktan sonra Devam seçeneğini seçiniz.
  6. Sizden istenen işletme profilinize bağlayacağınız bir ürün kataloğunuzu seçiniz.
  7. Kataloğunuzu seçtikten sonra Bitti'ye dokunarak hesabınızın onaylanmasını bekleyiniz.

  Not: Uygulamaya eklenicek olan bu özelliği yukarıda yapmış olduğunuz işlemlerle ürün etiketleme özelliği için hesabınızı aktifleştirebilirsiniz. Instagram ayarlarınızda bulunan İşletme ayarları < Alışveriş seçenekleri bulunamıyorsa hesabınız büyük olasılıkla değerlendirme aşamasındadır veya Instagram'da alışveriş için onaylanmamıştır. Onaylama işlemlerinizi yaptıktan sonra hesabınız bir kaç gün içerisinde ürün etiketleme özelliği için aktif olucaktır.

  Bu işlemeleri yaptıktan sonra Instagram hesabınız üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar, instagram ürünleri görmek için dokun ile gönderinin üzerindeki etiketlere dokunarak instagram şimdi alışveriş yap butonu sayesinde ödemelerini yapabileceklerdir. Bu özelliğe satıcı profilinden bakmış olursak, Instagram üzerinden satış yapabilmeniz için Facebook’ta bir iş profili, fiziksel ürünlerinizin satılması veya bir ürün kataloğunuzun olması gerekiyor. Henüz Türkiye’de kullanılamayan bu özelliği, ABD’li kullanıcılar resmi olarak 2017 yılından beri kullanabilmektedir.

Diğer Yazılarımız