Instagram

Instagram Videoları Görüntüleyenleri Görme

  Instagram bilindiği üzere Dünyanın en popüler sosyal medya araçlarından biri.İlk kurulduğunda fotoğraf paylaşımı ile ön plana çıkan, ardından kullanıcılara video paylaşım imkanı da sunan Instagram video ile ilgili çeşitli özellikler sunuyor.Bu özelliklerin başında video görüntüleme sayısını öğrenme ve beğenen kişilere bakmak geliyor.


  Yazımıza başlamadan önce bazı okurlarımızın İnstagrama Video Yükleyemiyorum konusunda sorunlar yaşadığını fark ettik. Eğer sizde video yükleme sırasında sorun yaşıyorsanız burdaki bağlantı ile sorunlarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

Video Görüntüleme Sayısı Neye Göre Belirleniyor?

  Paylaştığımız videonun görüntüleme sayısında da belirli kriterleri var.Kişiler sizin anasayfanızda hızlıca geçişi sırasında sizin videonuzun tamamını izlemeden geçmiş olması sizin videonuzu görüntülediği anlamını taşıyor. Videonuzu izleyen kişilerin en az 3 saniyesini izlediği durumda izlenme sayısına eklenmekte ve izlendi sayılmaktadır.Hatta görüntüleme saysısı demek videonuzun tamamını görüntülediği anlamını taşımıyor. Videonuzun görüntüleme sayısı minimum 3 saniyedir.

Peki Instagram'da Videoyu Kimlerin İzlediği Nasıl Görünebilir?

  Instagramın yeni güncellemesi sayesinde artık videoların ne kadar görüntülendiğini görmemiz mümkün olacaktır. Bu özellik henüz fotoğraflar için geçerli olmasada videolarınızı kak kişinin görüntülediğini ve beğendiğini görebilirsiniz.


1.Aşama: Instagram üzerinden kendi profil sayfanıza girip paylaşılan videonun üzerine tıkladıktan sonra videonun altında bulunan görüntüleme seçeneğinin üzerine tıklanması gerekmektedir.Bu işlemi tamamlayıp görüntüledikten sonra eğer profiliniz açık ise sizi takip eden veya etmeyen kullanıcılar var ise kimlerin videoyu izlediğini paylaştığını görmek istiyorsanız videonun altında bulunan görüntüleme seçeneğinden görmeniz mümkündür.

Ayrıca Instagram uygulamasında bir video paylaştıktan sonra videonun izlenme sayısı gözükürken izlenme sayısına tıkladıktan sonra kimlerin beğendiğini rahatlıkla görebilirsiniz

Instagram uygulaması kendini sürekli alt yapı ve arayüz olarak geliştirmektedir.

Son olarak Instagramda bir kişi aynı videoyu defalarca izler ise izlenme sayısı aynı olarak kalacaktır.Yani bir kişi videoyu 5-4 kere izlese bile görüntüleme sayısı bir olarak kabul edilmektedir.

GÜNCELLENDİ

Instagram Videolarını Görüntüleyenleri Öğrenebilir Miyiz?

  Çoğu sosyal medya uygulaması video görüntüleyen kişilerin kim olduklarını göstermemektedir. Bunun nedeni Instagram'ın,  gören kişilerin gerçekten videoyu görüp görmemelerinden tam olarak emin olmamalarıdır. Instagram bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürürken yanlış bilgi paylaşımı yapmamak adına şuanlık video görüntüleyenleri kullanıcılara göstermemektedir.



Diğer Yazılarımız