Instagram

İnstagramda Beğenileri Gizleme

  Sosyal medyanın en çok beğenilen ve en popüler olan uygulamalarından biri olan İnstagram; sosyal medya ağı üzerinde fotoğraf paylaşımı olarak değerlendirildiğinde, akla gelen ilk uygulama olur. Facebook’un İnstagram’ı satın almasından hemen sonra; kullanıcı ve takipçi sayısını daha yüksek seviyelere taşıyan popüler ağ, kullanıcı sayısını düşürmemek hatta daha da yukarılara taşımak amacıyla sürekli güncellemeler yapar. İnstagram’ın bu ayrıcalıkları, yeni üyelerin katılmasına büyük etken olur.


  İnstagram’ın sunduğu ayrıcalıklı fırsatlar sayesinde, kullanıcılar dilediği şekilde instagram takipçi satın al ile özelleştirme hakkına sahip olur. Kullanıcılar istedikleri takdirde; sadece arkadaş olduğu bireylere paylaşım sağlarken, dışardan kişilere tamamen tüm bilgileri kapalı hale getirebilirler. Yani paylaşmak istenilen bilgiler, kullanıcıların isteklerine göre farklılık gösterir. İnstagramda beğenileri gizleme, adına da yapılan benzeri sistemler söz konusudur. Gönderilerin nasıl gizli tutulacağı, en çok merak edilen konular arasında yer alır.

İnstagram Üzerinde Hesap Ayarları

  İnstagram üzerinden beğenileri gizlemek ile hesap gizlemek arasında fark olduğunu söylemek yanlış olur. Yapılması gereken işlem; İnstagram profiline giriş yapıp, ayarlar kısmına erişmektir. Ayarlar alanından girince, gizli hesap ayarlarından istenen düzenleme yapılır. Hesabın gizli konuma gelmesi halinde, otomatik olarak gönderi beğenileri üzerinde gizlenme değişikliği yaşanır. Şunu iyi anlamak gerekir ki; bu işlem düzenlendikten sonra beğeniler, yorumlar ve de fotoğraflar sadece onaylanmış takipçiler tarafından görülür. Buna ilaveten; beğenilerle ilgili işlemler, takip ettiklerim alanında da görüntülenmez.

İnstagram Üzerinde Genel Özellikler

  En sağda bulunan kutu butonu, profilin görüntülendiği yerdir. Bu alanda; kaç kişinin takip ettiği, kaç kişinin takip edildiği ve kaç fotoğraf yayınlandığı belirtilir. Sağ üst köşede yer alan ayarlar butonu ile de; fotoğrafların hangi sosyal medya hesaplarında paylaşılabileceği, fotoğrafların beğenilmesi ya da yorum alması durumunda ise uyarı istenilme ayarları sağlanır. İnstagram üzerinde bir paylaş butonu mevcut değildir. En beğenilen fotoğrafların hesapta paylaşılması için, repost seçeneğinin yüklenmesi gerekir. Diğer bir yöntem ise, ekrandan görüntü almak ve resmi kestikten sonra, yeniden paylaşmaktır.

İnstagram’da Diğer Özellikler

  Facebook üzerinde ya da telefon rehberinde kayıtlı olan arkadaşlar ya da tanıdıklar, İnstagram üzerinden de listeye eklenir. İnstagram kullanımı son derece rahattır. İnstagram kullanımının kolay kullanımı sayesinde, sıralanan fotoğrafların altında yeni ok simgesi belirir. Bu ok tıklandığı zaman; istenilen herhangi bir fotoğraf veya video, herhangi bir kişiyle özel mesaj olarak paylaşılır. İnstagram’da yer alan paylaş butonu; sadece mesaj için kullanılır, repost yapılamaz.


GÜNCELLENDİ 

Instagram Hesabı Nasıl Gizliye Alınır?

  Instagram kullanıcıları komik, güzel, eğlenceli buldukları çeşitli paylaşımları beğenme, kaydetme ve bu paylaşımlara yorum yapma özelliğine sahiptir. Kullanıcıların yaptığı bu işlemler diğer kullanıcılar tarafından görülür. Bazı hesap sahipleri bu gibi işlemlerini gizlemek ister. Bu durumda akla "Instagram beğenileri gizlenir mi?" sorusu gelir. Beğeni, yorum gibi özellikleri gizlemeniz mümkündür. Bunu hesabınızı gizliye alarak gerçekleştirmelisiniz. Bu sayede sizinle alakalı bildirimler diğer kullanıcılar tarafından görülmez. Sadece sizin takipçileriniz görebilir.

Hesabınızı gizliye almak için:
-Instagram hesabınıza giriş yapın.
-Profilinizi açın ve profilinizdeki üç noktaya tıklayarak Ayarlar kısmına gidin.
-Gizli Hesap kısmından hesabınızı gizleyin.

Diğer Yazılarımız