Instagram

Instagramda Canlı Yayın Yapamıyorum ? (Çözüm) – 2019

Instagram'ın kısa bir vakit önce duyurduğu canlı yayın özelliği, kullanıcılar tarafından oldukça beğenildi. Şimdiye kadar sorunsuz olarak çalışan canlı yayın özelliğinden faydalanamayan bazı Instagram kullanıcılar olduğunu görüyoruz. instagram canlı yayın yapamıyorum diyenler için uygulanması gereken bazı adımlardan bahsedebiliriz. Bu adımları yaptıktan canlı yayınları yapmaya başlayabilir ve diğer takip ettiklerinizin canlı yayınlarına katılabilirsiniz.


Telefon Güncellemelerini Tamamlayın

Instagram'dan canlı yayın yapamayan kişiler telefonun güncelleme durumunu kontrol edebilir. Genelde sorun yaşayan kullanıcılar instagram takipçi satın al işlemi yaptıktan sonra sıkıntı yaşamadıkları görülmektedir. Telefonu son sürüme güncelleyerek Instagram'ın canlı yayın özelliğinden faydalanabilirsiniz. Android cihazlardan bu işlemi yapmak için Ayarlar, Cihaz Hakkında, Sistem Güncellemeleri, Kontrol Et adımlarını kullanarak telefonu güncel haline getirebilirsiniz. iOS kullanıcıları için Ayarlar, Genel, Yazılım Güncelleme adımları izlenerek bu işlem yapılabiliyor.

Instagram Güncellemesi

Instagram'ın canlı yayın özelliğinden faydalanamayan kişilerin uygulamayı güncellemesi gerekebilir. Çünkü; Instagram güncellendikten sonra yeni özellikler uygulamanın son haline eklenir. Bu nedenle güncel olmayan uygulamalarda yeni özelliklerden faydalanamaz. Telefon güncellemeleri için cihazın marketine girerek uygulamaya erişebilir ve güncelleme işlemini yapabilirsiniz. Android kullanıcıları Google Play Market, iOS kullanıcıları ise App Store üzerinden Instagram'ı güncelleyebilir.

Bu işlemleri yapmanız, Instagram'ın canlı yayın özelliğini kullanmanız için yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra bu işlemleri yapmanıza rağmen canlı yayın özelliğini kullanamıyorsanız, belirli aralıklarla Instagram'ın tüm güncellemelerini yapın. Çünkü, cihazınız için canlı yayın özelliği Instagram'ın sonraki sürümlerinde ekl

 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Instagram uygulaması üzerine giriş yaptığınız zaman sol üstte bir kamera simgesi görünüyor. Bu simgeye tıklayarak Instagram'ın yeni özelliğinden faydalanabilirsiniz. Burada canlı yayınla birlikte anlık hikaye paylaşımı da yapılabiliyor. Ayrıca yeni güncelleme ile birlikte burada 'boomerang' gibi farklı çekim modlarını da kullanabiliyorsunuz. Burada yer alan kamera kısmına bastıktan sonra sol tarafta 'canlı' seçeneğini göreceksiniz. Karşınıza çıkacak olan ekranda 'Canlı Video Başlat' butonuna bastıktan sonra yayın başlamış olacaktır. Siz bu işlemi yaptıktan sonra direkt olarak takipçilerinize, sizin canlı yayın başlattığınıza dair bildirim gidecektir. Aynı şekilde herhangi bir takip ettiğiniz kişi de canlı yayın başlatırsa size bildirim gelir.

Instagram Canlı Yayın Kaydetme

Bu yenilik ilk geldiğinde canlı yayınları kaydetme özelliği olmuyordu. Ancak yeni eklenen güncelleme ile birlikte Instagram canlı yayınları kaydedilebiliyor. Bu yenilik hem iOS hem de Android kullanıcıları için 10.12 sürümüyle birlikte açıldı. Instagram'da canlı yayını sonlandırdıktan sonra sağ üst köşede 'kaydet' butonu çıkıyor. Bu butona tıkladığınız zaman canlı yayınınız direkt olarak film rulonuza kaydediliyor.

GÜNCELLENDİ

Instagram'da Canlı Yayın Yapamam Sorunu Nasıl Çözülür?

  Instagram'ın özellikleri arttıkça güncellemeleri de artmaktadır. Yeni özellikleri kullanabilmek için kullanıcıların önce Instagram'ı güncellemesi gerekir. Canlı yayın yapamıyorum sorununun çözümü de yine Instagram güncellemesi ile çözülür. Eğer Instagram güncellemesi yapmanıza rağmen sorununuz devam ediyorsa bu kullandığınız cihazdan kaynaklıdır. Bu nedenle cihazınızı da güncellemeniz gerekir.




Diğer Yazılarımız