Instagram

WhatsApp Mesaj Silme Özelliği

WhatsApp Mesaj Silme Özelliği başlıklı makalemizin detaylarını bugünkü yazımızda yer vermiş bulunmaktayız.


  Yapmış olduğu yeni özelliklerle dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma platformu olan WhatsApp kullanımını geliştirmek ve erişebilirliğini arttırmak için düzenli olarak yeni güncellemeler yapmaya devam etmektedir. Son olarak konum ekleme özelliğini uygulamaya ekleyen WhatsApp şimdi de Mesaj silme özelliği sayesinde kullanıcıların göndermiş olduğu mesajları silmelerine olanak sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra bu tarz özellikleri merak eden okurlarımız için WhatsApp’ın Pek Bilinmeyen 5 Özelliği ve İpuçları hakkında yazmış olduğumuz yazıya bu bağlantıdan ulaşabilirler.

WhatsApp yapmış olduğu açıklamada bu özelliğin, yeni güncelleme ile birlikte, tüm iOS, Android ve Windows tabanlı akıllı cihazlara eklendiğini duyurmuştur. Mobile sürümün yanı sıra bilgisayarlarınızdan bağlanmış olduğunuz WhatsApp Web'de de bu özellik kullanılabilir olacak. Ayrıca, sadece ikili konuşmalarınızda değil, tüm grup konuşmalarınızda da bu özelliği kullanabileceksiniz. Mesajları herkesten veya sadece kendinizden silebilirsiniz.

Yolladığınız mesajı karşı taraf görmeden silmek istediğiniz zaman, normal bir şekilde mesajı siler gibi mesajın üstüne uzun basın ve yukarıda çıkan çöp kutusu ikonuna tıklayın. Sonrasında karşınızda yukarıda gördüğünüz gibi bir ekran çıkacak. Herkesten Sil dedikten sonra mesajınız karşı taraftan silinecek. Peki göndermiş olduğunuz mesajlar nasıl silinir ? İşte detaylar...

WhatsApp'da Mesajları Silme

Gönderdiğiniz Mesajları Kendinizden Silmek İçin;

Mesajı benden sil işlemi, telefonunuzdan göndermiş olduğunuz veya aldığınız ileti kopyalarını silmenizi sağlamaktadır. Silmiş olduğunuz mesajı alıcılarınız iletileri sohbet ekranında görmeye devam eder. İletileri kendinizden silmek için:

  1. WhatsApp'ınızı açarak silmek istediğiniz sohbetin bulunduğu mesajın üzerine geliniz.
  2. Açılan ekranda seçmiş olduğunuz mesaja basılıp tutup, ekrana çıkan menüden Sil seçeneğini seçiniz.
  3. Sil'e dokununuz  > Benden Sil seçeneğine tıklayarak mesajı silebilirsiniz.
  4. Bu işlem sayesinden seçmiş olduğunuz mesajları sadece kendinizden silmiş olucaksınız.

Gönderdiğiniz Mesajları Herkesten Silmek İçin;

Mesajı herkesten silme işlemi, göndermiş olduğunuz seçili mesajları bir gruptan veya tek bir sohbette silmenizi sağlamaktadır. Bu, özellikle yanlış sohbete bir mesaj gönderdiyseniz veya gönderdiğiniz mesaj bir hata içeriyorsa yararlıdır.

Herkes için başarıyla sildiğiniz mesajlar, alıcılarınızın sohbetlerinde (*) "Bu Mesaj Silindi" olarak görülecektir. Aynı şekilde, sohbet sırasında "Bu mesaj silindi" görürseniz, gönderen mesajını herkesten silmiş demektir.

Mesajları herkesten silmek için:

  1. WhatsApp'ınızı açarak silmek istediğiniz sohbetin bulunduğu mesajın üzerine geliniz.
  2. Açılan ekranda seçmiş olduğunuz mesaja basılıp tutup, ekrana çıkan menüden Sil seçeneğini seçiniz. 
  3. Sil'e dokununuz  > Herkesten Sil seçeneğine tıklayarak mesajı silebilirsiniz.
  4. Bu işlem sayesinden seçmiş olduğunuz mesajları herkesten silmiş olucaksınız.

Mesajları Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler !

WhatsApp Mesaj Silme Özelliği hakkında yazmış olduğumuz yazının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bir sonraki makalemizde görüşmek dileğiyle :)

Diğer Yazılarımız