Instagram

YouTube Video Nasıl İndirilir? [2019 – Güncel]

YouTube Video Nasıl İndirilir? sorunu ile karşılaşıyorsanız çözümü çok basit !



YouTube Nedir?

  Sosyal paylaşım türü olan YouTube,  genel olarak video yüklemek ve izlemek amacıyla kurulmuştur. Kullanıcılar YouTube üzerinden bir hesap açarak kendi YouTube kanallarını oluştururlar. Bu kanallarından diğer kullanıcı kanallara abone olabilir, onların videolarını beğenip yorum yapabilir ve kendi dilediği videoları da kanallarına ekleyebilirler. Youtube içerisinde barındırdığı videoların hemen hemen hepsine erişiminizi sağlar. Bu nedenle kullanıcılar Youtube'a oldukça ilgi gösterirler. Son zamanlarda YouTube üzerinden video paylaşmayı meslek haline getiren kullanıcılar da mevcut.

  YouTube kullanıcıları beğendikleri videoları indirmek istemeye başladılar. Durum böyle olunca "YouTube videoları nasıl indirilir?"  sorusu ortaya çıktı ve YouTube videolarını indirebilme özelliği geldi. Peki bu özellik nasıl kullanılır? YouTube videolarını indirebilmek için birden fazla yöntem vardır. Bunlardan biri bilgisayar veya telefonunuza indirdiğiniz programlarken, diğeri ise direk web tarayıcınızdır. Bu sayede dilediğiniz videoyu indirebilir, videonun süresini ayarlayabilir ya da videonun sadece sesini indirebilirsiniz.

YouTube Video İndirme Yöntemleri

  Youtube Go programı ile telefonun üzerinden internetsiz düşük çözünürlükte video izleyebilme imkanı olsa da, kullanıcılar YouTube üzerinden izlemeyi tercih etmekte. YouTube ile video izleyebilmek için internet erişimi olmak zorundadır. YouTube videolarını indirildiği taktirde, izlemek için herhangi bir internet bağlantısı gerekmeyeceği için kullanıcılar video indirme yöntemine başvuruyor. Kullanıcılar indirdikleri videoları reklamsız bir şekilde izleyebiliyorlar. Videolarınızı uygulamalar ile indirebileceğiniz gibi web tarayıcınız üzerinden de indirebilirsiniz. Bu sayede videolarınız yüksek çözünürlükte kaliteli bir şekilde inecektir. Peki bu iki yöntemle video indirme işlemini nasıl yapabilirsiniz? Gelin beraber inceleyelim.

Programsız YouTube Video İndirme

YouTube video indirme işlemini sadece web tarayıcınız sayedinde çeşitli siteler üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün. İndirmek istediğiniz videonun URL sini kopyalayıp bu sitelere yapıştırarak indirme işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Çok sayıda bu şekilde site bulunuyor.

Örneğin;

- ClipConverter.cc,

- KeepVid,

- FastestTube,

Program Kullanarak YouTube Video İndirme

  Tarayıcı ile video indirmekten daha etkili bir indirme yöntemidir. Çünkü program sayesinde aynı anda birden çok videoyu daha kısa sürede indirmek mümkündür. Programlar aynı amacı farklı yöntemlerle gerçekleştirmelerine rağmen, bu uygulamaların kullanımları oldukça basittir. Bu uygulamalar, size yönlendirmeler üzerinden yardım ederek istediğiniz videoları indirmenizi sağlar. Bazı programlar videoları indirmenize olanak sağlarken, bazı programlar ise videoların sadece sesini indirmenizi sağlar. Bazı uygulamalar sayesinde canlı yayınları da indirmeniz mümkündür.

Program kullanarak Youtube videosu indirebilmek için istediğiniz uygulamayı Google Play Store ve App Store üzerinden telefonunuza ya da kullandığınız marketten bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Uygulamayı indirdikten sonra yapmanız gereken indirmek istediğiniz videonun linkini kopyalayarak uygulamaya yapıştırıp indir ya da downland butonuna tıklamak. Bu işlemleri yaptıktan sonra videonun inmiş olur.

YouTube video indirme için;

- 4K Video Downloader,

- WinX YouTube Downloader,

- aTube Catcher,

- Any Video Converter Free,

- Free YouTube Download,

- Freemake Video Downloader,

- DLNow Video Downloader programlarını örnek verebiliriz.

  Bu iki yöntem de kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilir. Hemen hemen hepsinin kullanımı aynı olsa da aralarında bazen farklar olabilmektedir. Özellikle programlar arasında bu farklar oldukça net bir şekilde görülür. Kimi programlarda video çözünürlüğünüzü dilediğiniz gibi seçebilirken, kimi programlarda sadece videonun sesini indirebilirsiniz. Kimi kullanıcı videoları sadece sesi için indirmekte olduğundan MP3 şeklinde indirme seçeneği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle ses için indirmek isteyen kullanıcılar sadece MP3 şeklinde ses halini indirebilirler.

Youtube Video İndirme Yaparken Bilinmesi Gereken Hususlar

  Kullanılan bu iki yöntem de dilediğiniz videoları indirebilmeniz içindir. Bu işlem için kullanıcının YouTube kanal bilgileri istenmez. Bu tarz bir olay ile karşılaşırsanız bilgilerinizi hiçbir şekilde paylaşmayın ve o uygulamayı ya da siteyi bir daha kullanmayın.

YouTube video indirme adlı makalemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha önce yazmış olduğumuz Instagram Hesabımı Yanlışlıkla Sildim! [2019 – Güncel] adlı makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.



Diğer Yazılarımız