Instagram Hesabı Kapattırmak ve Şikayet Etme

İnstagram sosyal ağlar üzerinde insanların en çok zaman geçirdiği alanlardan biridir. Özellikle de son iki yıl içerisinde popülaritesini oldukça fazla arttıran instagram insanların genel olarak fotoğraf paylaşımı yaptıkları bir sosyal medya sitesidir. Hem bilgisayar interneti üzerinden hem de akıllı cep telefonları ile erişim sağlayacağınız instagramda kişileri ekleyerek takipçi sayınızı çoğaltabilir ve oldukça keyifli bir sanal popülerlik oluşturabilirsiniz.

Bu işlemlerin yanı sıra okurlarımızın arasında en çok merak edilen konuların başında yer alan İnstagram Silinen Hesabı Geri Alma adlı yazımızı burdan okumlarını tavsiye ederiz.


Instagram Hesabı Kapattırmak ve Şikayet Etme

Türkiye’de de sıkça kullanılan instagram kişi güvenliğine oldukça büyük önem veriyor. Çoğu instagram kullanıcıları instagram takipçi satın al işlemi uygulayarak fake hesaplar açıp insanları stalklamaktadır. Tabi haliyle bu profiller orjinal göründüğünden insanlar tarafından fake görünmemektedir. İnsanlar instagram profillerini başka insanlara gizleyebiliyor ya da kendi istedikleri taktirde herkese açık hale getirebiliyorlar. Kişisel bilgilerin gizliliğine önem verildiği için instagram insanların rahat bir şekilde dolaşım sağlayabilecekleri her türlü imkanı sunmaya özen gösteriyor. 

instagram hesabı kapattırmak ve şikayet etme

Kişi Engelleme ve Şikayet

İnstagram sosyal medya sitesinin kullanıcılarına verdiği en önemli ve güzel hizmetlerden biri de kişilerin rahatsız edildiklerine kişileri engelleyebilme ve daha da ilerisinde başkasının instagram hesabı nasıl kapatılır ile şikayet edebilmeleridir. İnstagram şikayet işleminin yapılabilmesi için bazı durumların meydana gelmesi gerekiyor. Kişileri engelleyebilmeniz içinse herhangi bir durum olmasına gerek yok.

Profilinizi görmesini istemediğiniz insanları, size mesaj gönderilmesini istemediğinizde, uygunsuz iletiler ya da paylaşımlar aldığınızda insanları engelleyebilir ve bir daha sizleri rahatsız etmelerine engel olabilirsiniz. Her engelleme instagram yönetimine bir şikayet değildir. İnsanları engellemek yalnızca sizi karşı tarafın instagram üzerinde görmesine engel olmuş oluyorsunuz.

Engelleme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnstagram üzerinden rahatsız edildiğinizde ya da sizi takip etmesini istemediğiniz birinden sürekli olarak takip istediği aldığı durumlarda engelleme hakkınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bir süre sonra kişilerin sizi görmesinde bir sakınca görmediğinde uyguladığınız engeli tekrar kaldırma şansına da sahipsiniz. Engelleme işlemini yapabilmek için kişinin instagram profiline girmeniz gerekiyor.

Profile eriştikten sonra sağ üst köşede bulunan üç nokta işaretine tıklamanız gerekiyor. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza kişi ile ilgili olarak yapabileceğiniz eylemler karşınıza çıkacaktır. Buradan hareketle kişiyi engelle dediğinizde kişinin instagram şikayet formu ile sizi görmesini engellemiş oluyorsunuz.

İnstagramda Şikayet Etme

Engelleme işleminden daha ileri safha olarak görülen şikayet işlemi ise kişileri daha çok rahatsız eden gerçek kişi sayfası olmayan profilleri, pornogrofik sayfaları, terör içeren sayfaları şikayet ederek kapanması amacı ile kullanılıyor. Ancak her şikayet üzerine sayfa kapanması ya da instagram hesap silme gibi bir durum söz konusu değil.

İnstagramda Şikayet İle Hesap Kapattırma

İnstagram üzerinden bir sayfa kapattırabilmek için o sayfanın birden fazla şikayet alması gerekiyor. Her şikayet detaylı bir şekilde incelendiği için belli bir sıraya göre işlem yapılıyor. Örneğin 10 defa şikayet edilen bir sayfa 1 defa şikayet edilen hesaptan daha önce inceleniyor. Bu nedenle zararlı gördüğünüz bir hesabın kapanması için yüksek oranda instagram hesabı şikayet etme formu ile şikayet edilmiş olması gerekiyor.

GÜNCELLENDİ

Instagram Fake Hesap Kapatma

Eğer Instagram hesabınızı kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Instagram hesabınızı açın ve profilinize gidin.
Sağ üst köşedeki menü simgesine dokunun ve Ayarlar’a gidin.
En altta yer alan “Hesabı Dondur” seçeneğine dokunun.
Açılan sayfada neden hesabınızı dondurmak istediğinizi seçin ve şifrenizi girin.
“Hesabı Dondur” seçeneğine tekrar dokunun.
Bu işlem, hesabınızı geçici olarak askıya almış olacaktır. Eğer hesabınızı tamamen kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Instagram hesabınızı açın ve hesap kapatma sayfasına gidin (https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/).
Neden hesabınızı kapatmak istediğinizi seçin ve şifrenizi girin.
“Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” seçeneğine dokunun.

Bu işlem, hesabınızı kalıcı olarak kapatacaktır. Ancak bu işlemi geri almak mümkün değildir, dolayısıyla hesabınızı kapatmadan önce emin olmanız önemlidir.

Başka bir kişinin Instagram hesabını kapatmak, yalnızca o kişinin izni olmadan veya Instagram’ın belirli kurallarını ihlal ettiği için mümkün değildir. Instagram, kullanıcılarının hesaplarını güvende tutmak için bir dizi güvenlik önlemi alır ve hesap kapatma işlemi yalnızca belirli şartlar altında gerçekleşir.

Ancak, bir kullanıcının kötü amaçlı faaliyetleri hakkında endişeleriniz varsa veya birisi sizi rahatsız ediyorsa, Instagram’ın raporlama özelliğini kullanabilirsiniz. Raporlama özelliği, bir kullanıcının hesabının Instagram kurallarını ihlal edip etmediğini belirlemek için incelenmesine yardımcı olacak bir süreci başlatır.

Bir hesabı raporlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

İlgili hesabı açın.
Hesap adının yanındaki üç noktaya dokunun.
“Rapor Et” seçeneğini seçin.
Raporunuzu seçin ve talimatları takip edin.

Raporlama özelliği, Instagram’ın kötü amaçlı faaliyetleri engellemesine yardımcı olan etkili bir araçtır. Ancak, bir hesabın raporlanması, otomatik olarak hesabın kapatılacağı anlamına gelmez. Instagram, hesabın incelenmesinin ardından, hesabın kurallara uymadığına karar verirse kapatma işlemi yapabilir.

You Might Also Like

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir