Instagram Hesabımı Dondurdum Açamıyorum

İnstagram uygulamasında kullanıcıların karşılaştıkları sorunlardan bir tanesi ‘instagram hesabımı dondurdum açamıyorum‘ Problemleridir. İnstagram uygulaması her geçen gün kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor. Bu uygulama üzerinden fotoğraflar, videolar ve hikayeler paylaşılmaktadır. İnstagram uygulaması düzenli olarak yenilenmekte ve uygulamaya birçok özellikler de gelmektedir. Ancak bazı durumlardan dolayı kullanıcılar hesaplarını dondurmaktadır.


Hesabını donduran kullanıcıların Instagrama Giriş Sorunu hakkında şikayetlerde bulunduğunu fark ettik.  Eğer sizde Instagram giriş yapamıyorsanız burdaki bağlantı ile sorunlarınızı çözebilirsiniz.

İnstagram Hesabımı Dondurdum Açamıyorum

İnstagram uygulaması dondurulduğu andan itibaren 24 saat geçmesi gerekmektedir. 24 süresi dolmadan instagramı açmak mümkün değildir. Fakat bu süre geçmesine rağmen instagram açılmıyorsa, nedenine bağlı olarak geri alınmalıdır. Kullanıcı adı ve şifre mutlaka bilinmelidir. Dondurduktan sonra kullanıcı adı ve şifrenin yanlış girilmesi halinde doldurulmuş hesap geri açılamaz. Eğer kullanıcı adını ve şifreyi hatırlıyorsanız, 24 saat süresinin geçmesini bekleyerek hesabı tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

İnstagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

İnstagram takipçi satın al alarak güvenli bir uygulama olmasına rağmen kullanıcılar birçok nedenden dolayı bir süre sosyal medyadan uzaklaşmaktadır. İnstagram hesabını dondurmanın oldukça kolay işlemleri vardır. Ancak bu işlem mobil uygulaması üzerinden yapılmaz. Bilgisayarlardan ve normal internet adresinden giriş yapılarak hesap dondurulmaktadır. Hesap dondurulmadan önce kullanıcı adı ve şifre hiç bir zaman unutulmamalıdır.

Aksi taktirde hesap geri açılamaz. Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra profili düzenle kısmına tıklanmalıdır. En altında bulunan ‘hesabı dondur’ seçeneğine girilmelidir. Daha sonra instagramı neden dondurmak istediğinize dair bilgi verilmelidir. Ardından hesap otomatik olarak dondurulmaktadır. 24 saat süre beklendikten sonra hesabı tekrardan aktif edebilirsiniz. Böylelikle hesabı geçici olarak kapatabilirsiniz.

instagramhesabımı dondurdum açamıyorum

İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

İnstagram hesabını dondurmak ve kapatmak ikisi de çok farklıdır. Hesap dondurulduktan sonra tekrar açma şansı olmaktadır. Ancak instagram hesabı kapatılırsa hesap komple silinmektedir. Eğer instagram hesabını kapatmaya karar verdiyseniz ilk olarak sitenin kendi adresine giriş yapılmalıdır.

Bu işlemde bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Kullanıcı ve şifre girildikten sonra ‘hesabı sil’ seçeneğine tıklanmalıdır. Hesabı sil seçeneğinden sonra tekrar şifre istenmektedir. Şifre girildikten sonra hesap otomatik olarak silinmektedir.

İnstagram Hesabı Dondurulmuyor

İnstagram’da sıkça rastlanan durumlardan bir tanesi de hesabın dondurulamamasıdır. Eğer daha önceden hesabı dondurduysanız üstünden 1 hafta geçmesi gerekmektedir. Aksi halde hesap dondurulamaz. İnstagram hesabının sürekli dondurulup açılması tavsiye edilmemektedir.

Bunun yanı sıra, instagram uygulamasında kullanıcıların güvenliği sağlanmaktadır. Ancak cep telefon ve e-posta adreslerinin bilinmesi gerekiyor. Bunlar bilindikten sonra instagram hesabının çalınması mümkün değildir. Buna ek olarak; eğer instagram hesabı dondurulacak ise, kullanıcı adı ve şifre unutulmamalıdır.

GÜNCELLEME

Instagram Hesabı Dondurma 2023

Instagram hesabını dondurmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Instagram hesabınızı açın ve profilinize gidin.

Profilinizde sağ üst köşede bulunan üç çizgi simgesine tıklayın.

Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

“Güvenlik” seçeneğine dokunun.

“Hesabımı Dondur” seçeneğini bulun ve tıklayın.

Neden dondurmak istediğiniz sorulacaktır. Bir sebep belirtin.

Son olarak “Hesabımı Dondur” seçeneğine tıklayın.

Instagram hesabınız şimdi dondurulmuştur. Hesabınızı açmak istediğinizde, yine hesabınıza giriş yaparak hesabınızı tekrar etkinleştirebilirsiniz. Dondurma süresince hesabınızda yapılan paylaşımlar, beğeniler ve yorumlar geçici olarak görüntülenemez.

Instagram dondurulan hesabı geri açma 2023

Instagram hesabınızı dondurduysanız, hesabınızı geri açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Instagram uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın.

Profil sayfanıza gidin.

Profilinizde sağ üst köşede bulunan üç çizgi simgesine dokunun.

Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

“Güvenlik” seçeneğine dokunun.

“Hesabımı Dondur” seçeneğini bulun ve tıklayın.

“Hesabımı Dondur” yerine “Hesabımı Geri Aç” seçeneğine tıklayın.

Hesabınızın geri açılması için size bir doğrulama kodu gönderilecektir. Bu kodu girin.

Hesabınızı geri açmak için “Hesabımı Geri Aç” seçeneğine dokunun.

İşlem tamamlandıktan sonra hesabınız tekrar aktif hale gelecektir. Hesabınızda yaptığınız paylaşımlar, beğeniler ve yorumlar hesabınız tekrar aktif hale gelince yeniden görünür hale gelecektir.

Instagram Hakkında

Instagram, sosyal medya kullanıcıları için fotoğraf ve video paylaşımı yapabilecekleri bir platformdur. Kullanıcılar, hesaplarında fotoğraflarını, videolarını ve hikayelerini paylaşabilir, beğeniler, yorumlar ve takipçiler kazanabilirler.

Instagram ayrıca, keşfet bölümü ile ilgi alanlarına göre kullanıcılara öneriler sunar ve kullanıcıların diğer hesapları keşfetmelerini kolaylaştırır. Instagram ayrıca, Instagram TV (IGTV), Reels, Canlı Yayınlar ve Mağaza gibi farklı özellikler sunar.

Instagram, 2010 yılında kurulmuş ve Facebook Inc. tarafından satın alınmıştır. Platform, iOS ve Android işletim sistemleri için mobil uygulamalar ve web sitesi üzerinden erişilebilir.

You Might Also Like

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir