Instagram

WhatsApp’ın Pek Bilinmeyen 5 Özelliği ve İpuçları

WhatsApp’ın Pek Bilinmeyen 5 Özelliği ve İpuçları adlı makalemizi siz değerli okurlarımıza derledik :)


  Dünya'da en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi olan WhatsApp, Facebook tarafından 19 milyar dolar karşılığında satın alındıktan hemen sonra bir uygulamaya da bir çok Whatsapp yeni özellik 2018 de eklemiş bulunmaktadır. Görsel tasarımını pek çok kez yenileyen WhatsApp uygulaması, yapmış olduğu yeni Whatsapp özellikleri de kullanıcılarına kullanışlı ve kapsamlı bir iletişim hizmeti sunmaya başladı.

Bu özelliklerden birisi olan WhatsApp Business Özelliği sayesinde kullanıcılar işletme profilindeki mesajlara zaman kaybı yaşamadan otomatik olarak iletişime geçebileceklerdir. WhatsApp Business özelliği hakkında merak etmiş olduğunuz tüm bilgilere bu yazımızın içerisinde yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Kullanımı her ne kadar basit olsa da, WhatsApp’ın da diğer birçok sosyal medya uygulaması da olduğu gibi gözden kaçan veya pek çok kez fark edilemeyen birçok Whatsapp bilinmeyenleri 2018 özellikleri yer almaktadır.

WhatsApp uygulamasının da diğer uygulamalar gibi bir çok Whatsapp az bilinen özellikler, küçük ancak pratik ve faydalı ipuçları bulunmaktadır.
İşte WhatsApp uygulamasında bilmeniz gereken bazı Whatsapp plus bilinmeyen özellikleri ve Whatsapp ile ilgili hileler…

WhatsApp'da Bilinmeyen 5 Özellik ve İpuçları

  1. Mesajlarınızın Önizlemelerini gizleyin.

WhatsApp uygulaması size gelen mesajın önizlemesini bildirim olarak sunmaktadır. Eğer önizlemeyi görmemeyi tercih ediyorsanız veya başka birinin sizin ekranınıza bakarken kimin mesaj attığına bakmasını istemediğiniz durumunda Whatsapp mesaj özellikleri sayesinde devredışı bırakabilirsiniz.

Mesajlarınızın Önizlemesini kapatmak için ;

İlk olarak “Ayarlar”, < “Bildirimler” ve “Ön İzlemeyi Göster” ikonuna dokunarak mesajlarınızın önizlemesini kapatmanız mümkün olucaktır. Böylelikle mesaj metninin tamamının görünmesindense, “… kişisinden mesaj” şeklinde bildirimler almış olucaksınız.

  2. Mesajlarınızı Kalın, italik ve üzeri çizili olarak yazın.

WhatsApp’ın yakın zamanda herkesin kullanımına sunduğu bu yeni özellik, sayesinde göndermiş olduğunuz mesajları kalın, italik veya üzeri çizili olarak göndermenize olanak sağlıyor.


3. WhatsApp Uygulamanıza şifre koyun.

WhatsApp’ın mahremiyet içermesi, onu aynı zamanda korunması gereken bir platform haline getiriyor. WhatsApp her ne kadar yerleşik olarak böyle bir özellik sunmasa da, WhatsApp için geliştirilen üçüncü parti uygulamalar ile sohbetlerinizi koruyabilirsiniz.

Android, BlackBerry ve Windows Phone işletim sistemi cihazlarda aşağıdaki uygulamaları deneyebilirsiniz:

Not:iOS işletim sistemi cihazlarda bu özellik henüz mevcut değildir.



4. Son Görülme zamanınızı gizleyin.

WhatsApp uygulamasının bir diğer özelliği olan “son görülme”  özelliği sayesinde herhangi bir kullanıcının durumunuzu görüntülemesine izin vermektedir. Bu ayarları değiştirmek için;
Ayarlar” menüsünden “Hesap” > “Gizlilik” > “SonGörülme” seçeneklerine sırasıyla dokunarak son görülmenizi kapatabilirsiniz. Böylelikle iletişime geçmiş olduğunuz kişilerim sizin “Son Görülme” durumunuzu görmesine sınır koyabilirsiniz. 

Not: Eğer son görülme durumunuzu kapatırsanız, siz de hiçkimsenin son görülme durumunu göremezsiniz.


5. Okundu Bilgisini kapatın.

WhatsApp'ınızın okundu bilgisi özelliğini kapatmanız için;
İlk olarak Ayarlar > Hesap > Gizlilik'e gidin ve Okundu Bilgisi'nin işaretini kaldırmanız yeterli olucaktır.

Not: Grup sohbetlerindeki okundu bilgisini veya sesli mesajlardaki oynatıldı bilgisini devre dışı bırakmanız henüz uygulamada mevcut değildir. Bu ayarları kapatmanızın herhangi bir kısa yolu yoktur.

Okundu Bilgisini kontrol etmek için:

WhatsApp uygulamasında göndermiş olduğunuz her mesajın yanında onay işaretleri görünmektedir. İşte her işaretin ne anlama geldiği:

Whatsapp bilinmeyen özellikleri 2018 başlıklı makalemizin sonuna geldik bilinmeyen diğer özellikleri yorumlar alanından belirtebilirsiniz. Sevgilerle :)

Diğer Yazılarımız