İnstagram Mesaj Engeli Nedir, Nasıl Kaldırılır?

instagram mesaj engeli, kullanıcıların uygulama içerisinde sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. Instagram uygulamasını kullanan çok sayıda kullanıcı var ve bu nedenle uygulamanın düzenli olarak güvenlik önlemlerini de arttırması normaldir.

İnsanların Instagram uygulamasında yaşadığı sorunların başında başkaları tarafından mesajlarla rahatsız edilmesi gelmektedir. Hem kişisel hesaplardan hem de işletme hesaplarından rahatsız edici DM mesajlarının gelmesi, kullanıcıları genellikle huzursuz edebilmektedir. Bu mesajlardan bazıları bot mesajlardır yani bir takım yazılımlar ile gönderilen otomatik mesajlardır. Bazıları da kendi istekleriyle gönderilen rahatsız edici mesajlardan oluşmaktadır.

Rahatsız edici şekilde gönderilen mesajlar bir süre sonra kullanıcılara sıkıntı vermeye başlamakta, ve bu durum kullanıcıların Instagram’a şikayet edilmesine kadar gitmektedir. Instagram bu şikayetler doğrultusunda yeni tedbirler ile önlemleri hayata getirmiştir.

İnstagram Mesaj Engeli Ne Anlama Gelir?

Instagram, bir hesabın yaklaşık bir saatlik zaman içerisinde 15 ayrı kişiye mesaj göndermesi halinde tekrar mesaj göndermesini engellemektedir. Mesajlar engellendiğinde sorun düzelmeden mesaj gönderimi durdurulmakta ve Instagram’ın DM bölümünü kullanmasını kısıtlamış olacaktır.

Bunlara ek olarak kullanıcıların bir saat içerisinde ard arda 15 adet mesaj göndermesine de gerek yoktur. Mesaj gönderilen kişiler gelen mesajları okumadığı vakit veya da reddetmesi durumunda Instagram mesaj engelini geçici bir süre verebilmektedir.

Instagram Mesaj Engeli Kaldırma

Peki, instagram mesaj engeli ne zaman kalkar? Bunun için net bir süre verilmesi söz konusu değildir. Mesaj engeli verildiği vakit ilk yapılması gereken, sürekli olarak mesaj atılmamasıdır.

Bu işlemler yapıldıktan sonra 60 dakika boyunca kimseye mesaj gönderilmemesi gerekiyor. Büyük bir olasılıkla Instagram bu süre sonunda mesaj engelini kaldırmaktadır engel kaldırılmadığı vakit biraz daha beklenmesi gerekebilir. Engel işlemi kaldırılıktan sonra istenilen kişiye mesaj gönderimi tekrar yapılabilir.

Çok Fazla Mesaj Atmayın
instagram mesaj engeli kaldırma işlemlerini yaptıktan sonra tekrar engel verilmez diyerekten eskisi gibi çok fazla mesaj gönderimi yapılmaması gerekiyor. Mesaj atıldığında aynı hatalar tekrar edilirse Instagram mesaj gönderimi yapılabilmesi için engeli uzun süre verebilir.

İkinci kez mesaj engeli ile karşı karşıya kalanların bir süre engelden kurtulması söz konusu değildir. Instagram mesaj engelinin kalkması için mesaj atılmadan bir süre beklenmesi gerekir.

Instagram mesaj engeli kalktığında aynı hata tekrar tekrar yapıldığında Instagram’ın hesabı tamamen de silebilmektedir. Bu nedenle mesaj engeliniz kalkmadan mesaj atmamanız tavsiye edilir.

Güncellendi.

İnstagram Mesaj Engeli Nedir ?

Instagram, dünya genelinde milyarlarca kullanıcıya sahip olan popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar, fotoğraf ve videolarını paylaşarak takipçileriyle etkileşim kurabilirler. Ancak, bazen kullanıcılar, mesajlaşma özelliğinde karşılaştıkları bazı sorunlar nedeniyle mesaj gönderemeyebilirler. Bu sorunlardan biri de “Instagram mesaj engeli”dir. Bu makalede, Instagram mesaj engeli nedir ve nasıl kaldırılır hakkında bilgi vereceğiz.

İnstagram mesaj engeli nedir?

Instagram mesaj engeli, kullanıcıların belirli bir hesaba mesaj gönderme yeteneğinin kısıtlandığı bir durumdur. Instagram, bu engeli genellikle kullanıcının belirli bir hesaba aynı mesajı birden fazla kez göndermesi veya hesaba spam mesaj göndermesi nedeniyle uygular. Bu engelleme, hesabın normal işlevselliğini etkilemez, ancak hesabın mesaj gönderme yeteneğini kısıtlayarak belirli bir süre boyunca mesaj göndermesine izin vermez.

Nasıl kaldırılır?

Instagram mesaj engelini kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İlk olarak, Instagram hesabınızda giriş yapın.
  2. Mesaj engeli aldığınız hesabı ziyaret edin.
  3. Hesap sahibine birkaç gün önce gönderilmiş spam içerikli mesajlarınızı silin.
  4. Hesap sahibine yeni bir mesaj göndermeyi deneyin.
  5. Mesaj gönderimi başarılı olmazsa, hesabın belirli bir süre boyunca mesaj gönderme yeteneği engellenmiş olabilir. Bu durumda, belirli bir süre bekleyin ve daha sonra tekrar deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlarla sorun çözülmezse, Instagram destek ekibine başvurabilirsiniz. Instagram destek ekibi, hesabınızla ilgili herhangi bir sorunu çözmek için size yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, Instagram mesaj engeli, belirli bir hesaba mesaj gönderme yeteneğinin kısıtlandığı bir durumdur. Instagram, mesaj engelini genellikle hesap sahibine spam mesaj gönderildiği durumlarda uygular. Mesaj engelini kaldırmak için öncelikle spam mesajlarınızı silmeniz gerekiyor. Daha sonra, belirli bir süre bekleyip tekrar deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Instagram destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

You Might Also Like

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir